Luister live

Gemeente Heerlen Fietsvriendelijk bedrijf

30 november 2023

Wethouder Marco Peters van Mobiliteit heeft het certificaat Fietsvriendelijk Bedrijf ZILVER in ontvangst genomen van de Fietsersbond en mobiliteitsplatform Zuid-Limburg Bereikbaar. Het certificaat is drie jaar geldig. In 2026 wordt een nieuwe meting gedaan naar de duurzame ambities en dan kan de gemeente doorgroeien naar de hoogste kwalificatie GOUD.

De gemeente heeft een ruim aanbod aan faciliteiten waarmee ze medewerkers stimuleert om gebruik te maken van duurzamere alternatieven voor de auto.

Fietsregeling

Zo heeft de gemeente een speciale fietsregeling met een bijdrage voor de aanschaf van een nieuwe fiets. Per kwartaal krijgen medewerkers een bedrag van 50 euro om te besteden aan hun eigen vitaliteit. Ze mogen fietsen door Parkstad met een dienstfiets tijdens werktijd en kunnen gebruikmaken van een belastingvriendelijke reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

Fietsenstalling

In de kelder van het nieuwe stadskantoor is een ruime en veilige fietsenstalling aanwezig. Daar zijn kleedruimtes, lockers, douches en een drooghok waar natgeregende fietskleding kan drogen. Er is ook een pomp en gereedschap voor het geval iemand pech heeft aan de fiets. In die fietsenstalling staat ook een aantal e-bikes die medewerkers kunnen lenen voor zowel zakelijke als privé ritjes. Tijdens de landelijke vitaliteitsweek wordt fitheidscheck georganiseerd, waarbij de mensen met te hoge bloeddruk of overgewicht tips van een diëtiste mee krijgen.

Ook bezoekers die met de fiets naar het gemeentehuis komen, kunnen hun tweewieler gemakkelijk stallen in de fietsenrekken bij de hoofdingang. Bij pech mogen ze ook gebruik maken van gereedschap en/of fietspomp.

Wethouder Marco Peters: "We willen dat fietsen het nieuwe normaal wordt voor onze medewerkers. Daar zetten we flink op in. Dit certificaat moedigt ons aan om deze lijn door te zetten ".

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram