Luister live

Gemeente Heerlen is gestart met een groot verduurzamingsplan in Vrieheide

1 juli 2024

Gemeente Heerlen is gestart met een groot verduurzamingsplan in Vrieheide-de Stack. Tot nu toe maakten duizenden huishoudens in heel Heerlen al gebruik van de vele maatregelen van de gemeente, van de witgoedregeling tot een noodisolatiebudget. Nu zet de gemeente, in nauwe samenwerking met partners, de volgende stap: een verduurzamingsoffensief dat zich richt op de structurele verduurzaming van woningen. Samen met Weller en Wonen Limburg beginnen ze daar mee in Vrieheide-de Stack.

Casper Gelderblom, wethouder Milieu en Wonen, legt uit: “Er zijn weinig buurten in Nederland met zo’n hoge energierekening als die in Vrieheide. Ongeveer 60% van de woningen heeft nog een originele gevel met enkel glas, de dakisolatie is veelal ontoereikend, en dus rijzen de energiekosten de pan uit. Door samen op te trekken met de woningcorporaties, kunnen we de woningen bloksgewijs verduurzamen en de energierekening van mensen structureel omlaag helpen. Daarbij zorgen we dat iédereen mee kan doen, ook al heb je 0 euro op de rekening.”

Voor de bewoners is er een pakket aan maatregelen gemaakt zoals dakvervanging, gevelisolatie en asbestsanering. Hierdoor maakt een woning drie energielabelsprongen (bijvoorbeeld van G naar D) en in een ideale situatie zelfs minimaal label B krijgt.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram