Luister live

Gemeente Heerlen sluit derde growshop

2 april 2024

De gemeente Heerlen heeft vandaag een bedrijfspand, waar een illegale growshop in is gevestigd, gelegen aan de Kissel in Heerlen gesloten voor de duur van 6 maanden. Daarmee heeft de gemeente binnen het korte tijdsbestek van één jaar reeds drie growshops in Heerlen gesloten. In alle gevallen is deze maatregel genomen na uitspraak van de Rechtbank Limburg in het voordeel van de gemeente.

Bedrijfspand aan de Kissel
Het bedrijfspand aan de Kissel werd in december 2023 door het Interventieteam van de gemeente gecontroleerd in het kader van het bestemmingsplan. Daarbij stuitten de toezichthouders op een groot aantal goederen die door de growshop werden verkocht om te worden gebruikt bij de illegale hennepteelt.

Leefbare en veilige stad
Heerlen vindt het belangrijk om facilitators van criminaliteit aan te pakken om zo de stad leefbaarder en veiliger te maken. De controles van het Interventieteam, in samenwerking met andere partners, zorgen er mede voor dat er zicht wordt verkregen op deze criminele activiteiten, maar ook dat andere ondernemers bewust worden van de risico’s van ondermijnende criminaliteit. Het Interventieteam, de integrale aanpak Sociaal Veilig en het programma Preventie met Gezag, zetten verder op meerdere fronten in op de aanpak van ondermijning.

Interventieteam
Het Interventieteam is een breed team met verschillende rollen. Het team bestaat uit regisseurs sociale veiligheid, het Informatieknooppunt Leefbaarheid en Veiligheid, veiligheidsadviseurs, juristen, boa’s en een backoffice. Het team voert preventieve en repressieve interventies en controles uit waarbij overlast, criminaliteit en ondermijning centraal staan.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram