Luister live

Gemeente Kerkrade deelt fietslampjes uit voor veiligheid in het donker

21 december 2023

Via: 045online

KERKRADE – Fietsen is niet alleen leuk, maar ook gezond. Met de snel invallende duisternis wordt het echter steeds belangrijker om goed verlicht op de fiets te zitten. Zonder goede verlichting ben je minder zichtbaar voor andere weggebruikers, wat het risico op ongelukken vergroot. Daarom heeft de gemeente Kerkrade besloten om fietslampjes uit te delen aan de leerlingen van groepen 6, 7 en 8 op alle basisscholen in Kerkrade.

Op woensdag 20 december vergezelde wethouder Alexander Geers (Verkeer en Vervoer) de actie en deelde hij fietslampjes uit op basisschool De Diabolo.

"Als gemeente stimuleren we het gebruik van de fiets door kinderen. Maar veiligheid staat voorop. Daarom hebben we ervoor gekozen om fietslampjes uit te delen,"

aldus wethouder Geers.

Deze initiatieven dragen bij aan het bevorderen van fietsgebruik onder kinderen, terwijl tegelijkertijd de nadruk wordt gelegd op de noodzaak van goede verlichting voor een veilige fietservaring in de donkere wintermaanden.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram