Luister live

Gemeente Kerkrade ondersteunt imkers bij bestrijding Aziatische hoornaar

26 juni 2024

De Aziatische hoornaar, herkenbaar aan haar zwarte borststuk, zwarte poten met gele uiteinden en een geeloranje band op haar zwarte achterlijf, komt steeds vaker voor in Nederland. Deze invasieve soort vormt een gevaar voor andere insecten, de natuur en kan pijnlijk steken.

De gemeente Kerkrade ondersteunt imkers bij het beschermen van bijen door lokdozen te schenken om nieuwe koninginnen in het voorjaar te vangen. Deze invasieve soort bedreigt niet alleen bijenkolonies, maar ook de bestuiving van gewassen en de biodiversiteit als geheel. “Het is van groot belang dat wij onze lokale imkers ondersteunen in hun strijd tegen de Aziatische hoornaar. Samenwerking en waakzaamheid zijn essentieel om de opmars van deze invasieve soort te tegen te gaan.” aldus wethouder Alexander Geers.

Controleer in het voorjaar schuurtjes, overkappingen en beschutte plaatsen op nesten van de Aziatische hoornaar. Vraag uw omgeving om hetzelfde te doen. Bij het zien van een Aziatische hoornaar of nest, blijf uit de buurt, maak indien mogelijk een foto en meld dit hier bij het landelijke meldpunt.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram