Luister live

Gemeente Kerkrade zoekt vrijwillige chauffeurs voor ontmoetingsbus

4 april 2024

 

De gemeente Kerkrade lanceert een oproep voor vrijwillige chauffeurs voor hun ontmoetingsbus, een uniek initiatief om gemeenschap en verbondenheid te bevorderen.

Het project richt zich op enthousiaste individuen met een vrachtwagenrijbewijs en ervaring in het besturen van bussen of grote voertuigen, die ook een hart hebben voor sociale interactie.De ontmoetingsbus, omgebouwd van een voormalige SRV-wagen tot een mobiele huiskamer, staat symbool voor ontmoeting, verbinding en gezelligheid.

"Als chauffeur speel je een essentiële rol in het brengen van deze waarden naar verschillende standplaatsen binnen de gemeente", legt een woordvoerder van de gemeente uit. "Je rijdt de bus één of twee keer per week naar diverse locaties en haalt deze ook weer op.

Met een vaste wekelijkse routine op dezelfde dag en dezelfde locatie, biedt de bus een warm welkom voor alle inwoners. Het is niet alleen een plek voor een gratis kopje koffie en een luisterend oor, maar ook voor het vinden van tweedekans kleding. Door deel te nemen als chauffeur draag je direct bij aan het welzijn van de gemeenschap en help je om een inclusieve en ondersteunende omgeving te creëren voor iedereen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram