Luister live

Gemeentelijk Ontwikkelcentrum in Flexiforum officieel geopend

12 september 2024

Onder het motto ‘Jouw succes, ons doel’ is op 5 september 2024 het Ontwikkelcentrum in het Flexiforum officieel geopend. Dit centrum, een gemeentelijk initiatief, biedt inwoners met een bijstandsuitkering intensieve begeleiding op weg naar duurzame arbeidsdeelname. De focus ligt op het ontwikkelen van zowel werknemersvaardigheden als specifieke vakvaardigheden, met bijzondere aandacht voor leefstijl en gezondheid.

Het Ontwikkelcentrum Flexiforum biedt verschillende werkleerlijnen in de sectoren zorg, groen, facilitair en retail. Deze worden gerealiseerd in nauwe samenwerking met Woonzorg Elisabeth Stift, de afdeling stedelijk beheer van de gemeente en de Ruilwinkel.

Het Ontwikkelcentrum is opgericht als antwoord op een veranderend klantenbestand en een verschuivende vraag op de arbeidsmarkt. In de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat traditionele methoden van arbeidsbemiddeling niet meer toereikend zijn om alle doelgroepen effectief te bedienen. Er is een toenemende behoefte aan maatwerk en gerichte begeleiding, zowel bij de werkzoekenden als bij werkgevers.

Een belangrijk onderdeel van het programma is de zogenaamde Work First-aanpak. Dit betekent dat kandidaten vanaf dag één actief deelnemen in het ontwikkelcentrum. Door gerichte coaching, trainingen en praktijkervaring op maat worden kandidaten begeleid naar een passende werkplek.

"Door meteen aan de slag te gaan in het Ontwikkelcentrum, raken de kandidaten vertrouwd met de eisen en verwachtingen van de moderne arbeidsmarkt, wat hun kansen op een duurzame baan aanzienlijk vergroot," aldus wethouder Roland tijdens de officiële opening. "Dit initiatief helpt ons niet alleen bij het verhogen van de arbeidsdeelname, maar ook bij het creëren van een samenleving waarin iedereen de kans krijgt om mee te doen."

Het bestaande programma voor arbeidsdeelname, dat al succesvol gecoördineerd wordt vanuit het Flexiforum, blijft een belangrijk onderdeel van deze nieuwe aanpak. Hier worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals speeddates met werkgevers, workshops en bedrijfsbezoeken, om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken.

Het Ontwikkelcentrum Flexiforum is een belangrijke stap in de richting van een toekomst waarin iedereen, ongeacht achtergrond of situatie, een kans krijgt op de arbeidsmarkt.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram