Luister live

Gemeenteraad Landgraaf viert de Dag van de Democratie met verschillende activiteiten

14 september 2023

 

Op vrijdag 15 september viert de gemeenteraad van Landgraaf de Dag van de Democratie met een reeks boeiende activiteiten en een uitnodiging aan alle inwoners om hun stem te laten horen.

Op deze speciale dag zal 'de Rauwelmoer', een Landgraafse variant van een klaagmuur, te vinden zijn in het gemeentehuis. De gemeente roept inwoners op om hun klachten te delen, omdat ze geloven dat achter elke klacht een diep verlangen schuilt naar positieve verandering. De raadsleden beschouwen klachten als waardevolle kansen voor verbetering en willen inwoners de gelegenheid geven om hun zorgen te uiten. Bovendien zijn ze nieuwsgierig naar ideeën en suggesties van inwoners om Landgraaf nog beter te maken. Deze kunnen ook op de muur worden achtergelaten. Voor degenen die niet persoonlijk naar het gemeentehuis kunnen komen, is er de mogelijkheid om digitaal van zich te laten horen door hun ideeën, klachten of initiatieven te sturen naar [email protected]. De fysieke Rauwelmoer is tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis toegankelijk, en enkele raadsleden zullen beschikbaar zijn tussen 11.00 en 13.00 uur en 15.00 en 17.00 uur om met inwoners te praten over burgerparticipatie.

Daarnaast wordt op de Dag van de Democratie het educatieve programma 'Democracity' aangeboden aan basisschoolleerlingen in de raadzaal. Tijdens dit spel moeten leerlingen gezamenlijk een denkbeeldige stad bouwen, waarbij de klas fungeert als gemeenteraad. Dit biedt kinderen een speelse manier om te leren hoe het lokale bestuur werkt. Na afloop van het programma krijgen de leerlingen de kans om in gesprek te gaan met enkele raadsleden. Het programma begint met leerlingen van groep acht van basisschool De Schatgraver, die als eerste school in Landgraaf deelnemen aan het spel. De gemeenteraad heeft als doel om alle achtstegroepers in de gemeente de mogelijkheid te bieden om kennis te maken met de lokale politiek, en daarom zullen alle basisscholen in Landgraaf dit jaar nog een uitnodiging ontvangen om Democracity te spelen.

 

Bron: Gemeente landgraaf

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram