Luister live

Genealogisch café bij Heemkundevereniging Landgraaf vanaf vrijdag 7 september

3 september 2024

Vanaf zaterdag 7 september 2024 opent Heemkundevereniging Landgraaf de deuren van een nieuw genealogisch café. Elke eerste zaterdag van de maand, van 13.30 tot 14.30 uur, zijn geïnteresseerde genealogen van harte welkom in de kantine van het Multifunctioneel Centrum aan de An de Voeëgelsjtang 12 te Landgraaf. Hier kunnen bezoekers terecht met vragen over genealogie en het uitwisselen van gegevens.

Deskundige Begeleiding en Uitgebreide Collectie

Ervaren genealogen van de voormalige werkgroep Waubach zullen aanwezig zijn om ondersteuning te bieden. Zij kunnen helpen bij het beantwoorden van vragen en het delen van informatie over genealogisch onderzoek. De vereniging benadrukt dat genealogie meer inhoudt dan alleen het vastleggen van data in een stamboom; het gaat ook om het ontdekken van verhalen en context rondom voorouders.

Uitgebreide Bronnen en Materialen Beschikbaar

De Heemkundevereniging Landgraaf beschikt over een uitgebreide collectie die onder andere kerkregisters, burgerlijke stand, notariële documenten, schepenbankregisters, bevolkingsregistraties, foto’s en een verzameling van een kwart miljoen bidprentjes omvat. Daarnaast heeft de vereniging toegang tot maar liefst 25.000 titels die bezoekers kunnen raadplegen om hun familiegeschiedenis verder te onderzoeken.

Aanmelden voor het genealogisch café is niet nodig. Iedereen met interesse in genealogie is van harte welkom om deel te nemen en zich te laten inspireren door de beschikbare bronnen en expertise van de heemkundevereniging.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram