Luister live

GroenLinks wil provinciale campagne gezonde voeding

4 april 2024

 

Limburg moet een evenwichtig voedingspatroon met minder vlees en meer groente gaan promoten, bijvoorbeeld op scholen. Dat leidt tot een lagere milieubelasting, betere gezondheid en minder zorgkosten. GroenLinks-Statenlid Eric Sol dient hiertoe morgen een amendement in tijdens de vergadering van Provinciale Staten.

Milieubelasting

“De kweek van vlees, vis en gevogelte heeft een veel grotere milieu-impact dan het telen van groente, fruit en noten. Als mensen minder vlees eten, zorgt dat voor een afnemende vraag, een lagere productie en daardoor een geringere milieubelasting”, aldus Sol.

Betere gezondheid

“Minder vlees en meer groente eten is ook beter voor de gezondheid van mensen, zoals onder meer het Voedingscentrum aangeeft. Limburgers leven nu vrij ongezond, blijkt uit cijfers van het CBS. Als hun gezondheid verbetert, zorgt dat op termijn voor lagere zorgkosten.”

Amendement

Daarom zou het goed zijn als de provincie een campagne start over de voordelen van een evenwichtig voedingspatroon, aldus het Statenlid uit Echt. Hij zal hiertoe vrijdag in Provinciale Staten een amendement indienen bij de behandeling van het beleidskader Economie.

Eetgewoonten

Eric Sol: “Het coalitieakkoord ‘Elke Limburger telt’ bepleit een duurzame land- en tuinbouw in Limburg. De verduurzaming van de land- en tuinbouw kan volgens GroenLinks niet slagen als we niet gelijktijdig onze eetgewoonten veranderen.”

GroenLinks werkt elke dag aan een groener en socialer Limburg. Een Limburg, waar ook toekomstige generaties van het goede leven kunnen genieten. De partij is met vier Statenleden vertegenwoordigd in Provinciale Staten: Thea Jetten, Eric Sol, Kathleen Mertens en Arlan Dautzenberg. Deze bestuursperiode wordt extra ingezet op betere bereikbaarheid van het platteland, behoud van de Limburgse taal en cultuur, en structurele investeringen in Parkstad.  

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram