Luister live

Grote brand verwoest woning en schuurtjes in Nuth

8 juni 2024

Via: 045online

NUTH – Zaterdagavond heeft een grote brand in Nuth een woning en twee schuurtjes volledig verwoest. De brand ontstond rond 21:30 uur in een schuur aan de Nuinhofstraat en breidde zich snel uit naar de aangrenzende woning en de schuur van de buren.

De rook was vanaf grote afstand te zien.

Naast de verwoeste woning, die onbewoonbaar is verklaard, hebben twee andere huizen schade opgelopen aan de gevel en het dak. Of de bewoners van deze huizen terug kunnen keren is nog onduidelijk.

De brandweer rukte met drie blusvoertuigen uit om de brand te bestrijden. Vanwege de ligging van de panden en knallen die werden gehoord, was er sprake van veel rookontwikkeling. De rook was in de wijde omtrek te zien. Even voor 23:00 uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

Gelukkig raakte niemand gewond bij de brand. Een traumahelikopter werd opgeroepen, maar hoefde uiteindelijk niet te landen.

De brandweer adviseerde omwonenden om uit de rook te blijven, ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. De straat werd tijdelijk afgezet.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram