Luister live

Grote opkomst en bekende gasten bij protestmars voor behoud ziekenhuis Heerlen

22 september 2023
Via 045Online

Op zaterdag zal Heerlen getuige zijn van een indrukwekkende protestmars, waarbij naar schatting duizend tot tweeduizend mensen hun stem zullen laten horen voor het behoud van een volwaardig ziekenhuis in de regio. De mars, die om 13.00 uur van start gaat vanaf Mondriaan en eindigt bij het Zuyderlandziekenhuis, wordt begeleid door een petitie met meer dan dertigduizend handtekeningen.

Een opvallende aanwezige bij de protestmars zal PvdA/GroenLinks-lijsttrekker Frans Timmermans zijn, die zijn steun betuigt aan de zaak. De petitie zal worden overhandigd aan de bestuursvoorzitters David Jongen van Zuyderland en Joep de Groot van CZ, in een poging de zorgen van de gemeenschap te benadrukken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast Frans Timmermans hebben ook enkele prominente Tweede Kamerleden aangekondigd deel te nemen aan de mars. Onder hen bevinden zich Jimmy Dijk (SP), Joba van den Berg (CDA) en Frank Wassenberg (Partij voor de Dieren). Deze brede steun onderstreept de urgentie van de kwestie en de vastberadenheid om de toegang tot kwalitatieve gezondheidszorg in Heerlen te waarborgen.

De protestmars belooft een krachtige uitdrukking te worden van de gemeenschappelijke wil om een volwaardig ziekenhuis in Heerlen te behouden, en alle betrokkenen hopen dat hun inspanningen zullen leiden tot positieve veranderingen in de gezondheidszorg voor de stad en haar omgeving.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram