Luister live

Grote verschillen in huwelijkskosten op vrijdagmiddag in Limburgse gemeenten

16 mei 2024

 

In een recent onderzoek uitgevoerd door ThePerfectWedding.nl is gebleken dat de kosten voor een huwelijksceremonie op vrijdagmiddag sterk variëren tussen de gemeenten in Limburg. Voerendaal blijkt de meest voordelige gemeente te zijn, met een tarief van slechts € 200. Daarentegen kost een vergelijkbare ceremonie in Maastricht ruim vier keer zoveel, namelijk € 811.

Gemiddeld genomen liggen de kosten voor een huwelijksceremonie in Limburg op vrijdagmiddag momenteel op € 371,90, wat de provincie de meest budgetvriendelijke locatie maakt om te trouwen in Nederland. Deze bevindingen zijn gebaseerd op de zelfbepaalde tarieven van gemeenten voor huwelijksvoltrekkingen.

De grootste prijsverschillen in Limburg zijn opvallend. Naast Voerendaal, waar de ceremonie het meest betaalbaar is, zijn ook Peel en Maas (€ 210) en Simpelveld (€ 224,35) gunstige opties voor koppels die op zoek zijn naar een betaalbare trouwlocatie op vrijdagmiddag.

Sarah Glasbergen, oprichter van ThePerfectWedding.nl, legt uit: “Vrijdag is traditioneel een populaire trouwdag, waardoor sommige gemeenten lange wachttijden hebben. Het kan zijn dat gemeenten de kosten verhogen in de hoop dat koppels voor een andere dag kiezen.”

Opvallend is dat trouwen in Limburg dit jaar duurder is geworden. De kosten zijn gemiddeld met 5,5% gestegen ten opzichte van vorig jaar. De grootste stijging vond plaats in Beek, waar de kosten voor een huwelijk in het gemeentehuis met maar liefst 72,4% zijn gestegen tot € 295. Beek is daardoor niet langer de goedkoopste gemeente van Nederland om te trouwen.

In tegenstelling hiermee bleven de tarieven in Voerendaal, Valkenburg aan de Geul en Nederweert gelijk aan die van vorig jaar. Voor meer informatie over de kosten van trouwen in verschillende gemeenten en overige details van het onderzoek, kunt u terecht op: ThePerfectWedding.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram