Luister live

Heële alaaf! Same vasteloavend viere in Heële, HEI KIN ‘T!

11 december 2023

We gaan aftellen, de carnaval in Heerlen komt snel dichterbij. Dit jaar steken we ons feest in een nieuw jasje. De horeca aan het Pancratiusplein, het Ondernemersfonds Heerlen, Pief Paaf Heële Alaaf (PPHA), H.V.V. de Winkbülle, Parkstad Limburg Theater, de Nieuwe Nor en de gemeente Heerlen hebben de handen ineengeslagen om de carnaval nog opener en toegankelijker te maken voor iedereen.

Het Pancratiusplein toveren we om tot een open en uitnodigende ruimte. Met een groot podium en een overkapping zonder zijwanden creëren we een gevoel van verbondenheid en vrijheid. Wethouder Jordy Clemens: "Alle betrokken partijen zijn het erover eens dat de Heerlense carnaval een geweldig feest is, en op deze manier tegelijkertijd nóg meer voor de stad zou kunnen betekenen. De keuze voor een open plein met volop optredens en activiteiten past daar heel goed in. Ik verheug mij op dit typisch Heerlense feest!"

Carnaval voor jong en oud

Het Pancratiusplein wordt omgetoverd tot Vasteloavendsplein: met een prachtig nieuw podium in het bruisende centrum van de carnaval. Daar genieten we van de echte Heerlense carnavalssfeer, dankzij de samenwerking tussen de lokale ondernemers, de horeca en de partijen die al jarenlang de carnaval in Heerlen vormgeven. Hierdoor leeft carnaval nog meer en wordt de betekenis voor de gehele stad alleen maar groter.

Paul Frissen, voorzitter H.V.V. de Winkbülle: “We hebben samen gezorgd voor een mooi programma met bekende en nieuwe elementen. De vaste pijlers van het Heerlens carnaval, zoals de intocht van de Blauw Sjuut, MiseraBAL en stundje Knipa, worden aangevuld met een brede programmering voor jong en oud. Daar mogen we trots op zijn!“

Zo zal onder andere op de zaterdagavond ToncAlaaf met zijn grote vasteloavend show zijn opwachting maken op het Pancratiusplein. Op zaterdag- en maandagavond kunnen de jonge feestgangers terecht in de Nieuwe Nor, waar in samenwerking met de PPHA evenementen worden georganiseerd speciaal voor jongeren van alle leeftijden. Op zaterdag verwelkomen we niemand minder dan Stefan & Sean en Bram Krikke tijdens de Heerlense Vasteloavend. Op maandagavond kunnen alle jongeren terecht voor een heuse Silent Disco met lokale toppers en meer.

De Poefelezitting op de vrijdagmiddag ontbreekt uiteraard niet in het programma. Deze vindt een plekje in het Parkstad Limburg Theater. Zaterdagmiddag is de prijsuitreiking van de kinderoptocht onder de overkapping. Als het slecht weer is dan wijken we uit naar grote zaal van de Nieuwe Nor. Afsluiten doen we zoals altijd op dinsdag met de Lichtjesstoet.

Programmering
De definitieve programmering maken we op een later moment bekend.  We verheugen ons allemaal op een onvergetelijke Heerlense Vasteloavend die staat voor gezelligheid, saamhorigheid en openheid voor oude en nieuwe tradities.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram