Luister live

Heerlen breidt Leerorkest uit en start Wijk Talentorkest voor jonge muziektalenten

3 september 2024
Na bijna twee jaar succesvol muziekonderwijs op de Broederschool en Basisschool De Mheyster, breidt Heerlen het Leerorkest dit schooljaar uit naar Basisschool De Wegwijzer. Hierdoor volgen nu meer dan 200 leerlingen van de groepen 5 en 6 wekelijks 1 uur muziekles tijdens schooltijd, gegeven door gediplomeerde muziekdocenten.

Muzikale ontwikkeling en samenspel
De leerlingen krijgen de kans om een door hun gekozen instrument te leren bespelen, zoals viool, cello, contrabas, dwarsfluit, hobo, klarinet, trompet en slagwerk. Ze oefenen een breed scala aan nummers; van de energieke klassieker "We Will Rock You" tot stukken uit Vivaldi's "De Vier Jaargetijden" en Arubaanse muziek. Alle repetities werken toe naar een groot gezamenlijk concert tijdens het kerstevent van Kasteel Hoensbroek, waaraan ook enthousiaste leerkrachten hun muzikale bijdrage leveren.

Uitbreiding naar het Wijk Talentorkest
Dit schooljaar stroomt een groep van 35 leerlingen die eerder deelnamen aan het Leerorkest, door naar het Wijk Talentorkest. Deze leerlingen krijgen wekelijks 30 minuten groepsles en 45 minuten orkestrepetitie, zowel tijdens als na schooltijd.

Het belang van muziekonderwijs
Het Leerorkest en het Wijk Talentorkest bieden kinderen niet alleen de kans om hun muzikale talenten te ontwikkelen, maar bevordert ook hun sociale en emotionele groei. Door muziekonderwijs toegankelijk te maken voor alle leerlingen, ongeacht hun thuissituatie, stimuleren we creativiteit en zelfvertrouwen bij de kinderen.

De deelname aan zowel het Leerorkest als het Wijk Talentorkest is gratis voor ouders, dankzij de steun van Stichting Leerorkest Amsterdam, gemeente Heerlen, Nationaal Programma Heerlen-Noord en SCHUNCK.
SCHUNCK speelt een cruciale rol als coördinator van het Leerorkest en het Wijk Talentorkest, wat bijdraagt aan de verdere versterking van dit waardevolle muzikale initiatief.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram