Luister live

"Heerlendagen: Van Geschiedenis tot Feestelijkheid"

17 augustus 2023

 

Heerlen is de afgelopen jaren een bruisende evenementenstad geworden. Bijna elk weekend wordt er een groot (en gratis) evenement georganiseerd in het centrum, en doordeweeks komen er steeds meer activiteiten bij. Dit initiatief wordt positief ontvangen door de gemeente Heerlen. Om de dinsdagmarkt te versterken, worden dit jaar drie speciale Heerlendagen georganiseerd. Deze dagen hebben thema's die passen bij de identiteit van de stad. De eerste Heerlendag vindt plaats op dinsdag 22 augustus. Raadslid Roel Leers is degene die dit idee heeft aangedragen.

Op deze dag, tussen 10:00 en 14:00 uur, vinden er op de Bongerd bij de kruising Oranje Nassaustraat activiteiten plaats voor zowel kinderen als ouders. Deze activiteiten, zoals een memoriespel, een speurtocht, het graven van 'kolen' en opgravingen, zijn geïnspireerd op de Romeinse en Middeleeuwse geschiedenis en het mijnverleden van Heerlen. In samenwerking met Visit Zuid-Limburg worden er ook gratis rondleidingen en wandelingen aangeboden.

Inschrijven is mogelijk via deze pagina.

- 12:00 uur | Rondleiding door de Sint-Pancratiuskerk
- 13:00 uur | Stadswandeling door Heerlen
- 15:00 uur | Maankwartier-wandeling
- 16:00 uur | Stadswandeling door Heerlen

De andere twee Heerlendagen van dit jaar zijn gepland voor dinsdag 17 oktober en 19 december. Deze dagen zullen geïnspireerd zijn door hedendaagse trends en de kerstperiode. Net als op de eerste Heerlendag worden er op deze dinsdagen laagdrempelige activiteiten georganiseerd voor jong en oud om de dinsdagmarkt te verrijken.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram