Luister live

Heerlense wethouder Wonen en Milieu Casper Gelderblom bekroond met een prijs

23 februari 2024

Wethouder Gelderblom uit Heerlen is dinsdag 20 februari bekroond met een prijs voor zijn essay over klimaatrechtvaardigheid. De uitreiking vond plaats voorafgaand aan de Banninglezing, die werd gepresenteerd door partijleider Frans Timmermans. Gelderblom, die namens PvdA, GroenLinks en Partij voor de Dieren actief is als wethouder in Heerlen, heeft onder andere wonen en milieu in zijn portefeuille.

De prijs wordt toegekend voor het essay waarin Gelderblom pleit voor klimaatrechtvaardigheid. Hij legt de nadruk op het belang van lessen trekken uit het regionale Verbond voor Energierechtvaardigheid, opgericht door Heerlen eind 2022 als reactie op de energietransitie en energiearmoede in de stad.

De jury prees het essay om zijn solide ideologische basis en het gebruik van verschillende abstractieniveaus. De wethouder wist volgens de jury op inspirerende wijze het internationale systeem te koppelen aan lokale effecten, waarmee zowel het systeem als het gevoel belicht werden.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram