Luister live

Historisch Brunssums naslagwerk keert na 70 jaar terug

10 oktober 2023

Er komt een herdruk aan van het boek "Brunssum de Eeuwen Door," dat 13.000 jaar aan Brunssumse geschiedenis beschrijft.

Kort na het publiceren van zijn levenswerk in 1952, kreeg pastoor W. Moonen hiervoor de “ere-medaille der gemeente Brunssum” in goud uitgereikt voor zijn uitzonderlijke diensten aan de Brunssummers. Zijn uitvoerig boekwerk bood een schat aan informatie over allerlei facetten van de Brunssumse maatschappij en de geschiedenis van Brunssum.

 

Echter, het boek is met een beperkte oplage gepubliceerd en niet meer in herdruk verschenen, hoewel de vraag aanwezig is gebleven. Verschillende pogingen in het verleden om herdruk van het boek te realiseren mislukten. Door gestaag onderzoek en werk is het de Stichting Historische bron van Brunsham gelukt om de rechten op het boek te verwerven.

 

Stichting Historische Bron van Brunssum, met Jeu Borger als voorzitter, Joris Heine als communicatiespecialist, Mr. Ir W. Postma advocaat als jurist en Jacques Moonen als centraal vertegenwoordiger van de houders van rechten op het boek, is de stichting dicht bij het herdrukken van het boek.

 

Op zaterdag 14 oktober 2023 organiseert de stichting een feestelijke bijeenkomst bij Café de Kroeg aan de Schinvelderstraat 3 te Brunssum. Met onder andere historische verhalen en muziek "oet vreuger jaore" presenteert de stichting de aankomende herdruk van het boek en krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om in te tekenen voor aanschaf van het boek. The Beverly Brothers zorgen voor de muzikale omlijsting en vermaak. Intekenen voor het boek kan via de webpagina Brunsham.nl/intekenen.

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram