Luister live

Historisch OLS in Doenrade: primeur voor de OLS-federatie

27 januari 2024

Via: 045online

DOENRADE – In een historische primeur zal het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) voor het eerst plaatsvinden in het pittoreske Doenrade. De keuze voor deze locatie binnen de gemeente Beekdaelen is tot stand gekomen na zorgvuldige overweging door een speciale werkgroep, die diverse beoordelingscriteria hanteerde. De beschikbaarheid en geschiktheid van het evenemententerrein speelden een cruciale rol gezien de korte voorbereidingstijd.

De gekozen locatie onderscheidt zich door een prachtige landelijke ligging. Dankzij de fantastische medewerking van grondeigenaren en pachters kan er een ruim feestterrein worden gerealiseerd.

Ger Koopmans, voorzitter van het stichtingsbestuur, is ervan overtuigd dat de negen schutterijen van Beekdaelen in deze groene oase zullen bijdragen aan een schitterende organisatie. Hier zullen de schutters kunnen schieten op wat Koopmans noemt ‘een zalig stuk van Zuid-Limburg’.

Daarnaast is bekendgemaakt dat het Kinjer-OLS zal plaatsvinden op donderdag 27 juni, gevolgd door de strijd om d’n Um op zondag 7 juli. De verwachtingen zijn hooggespannen voor dit historische OLS-evenement in Doenrade.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram