Luister live

IJzige temperaturen starten meteorologische winter in Zuid-Limburg

29 november 2023

 

Vrijdag markeert het begin van de meteorologische winter in Zuid-Limburg, met voorspelde ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden gedurende de nacht en vroege ochtend. Weeronline waarschuwt voor mogelijk aanhoudende vriesomstandigheden die kunnen resulteren in een lokale ijsdag in bepaalde delen van de regio.

Hoewel de astronomische winter op 21 december begint, beschouwen meteorologen 1 december als het officiële startpunt van het winterseizoen. Vrijdag wordt verwacht de koudste dag van de week te zijn, met wijdverspreide temperaturen van -1 tot -4 graden in de nacht en ochtend, en mogelijk nog lagere temperaturen tot -7 graden op de koudste locaties.

De weersomstandigheden op vrijdagochtend blijven winters, waarbij in sommige delen van Zuid-Limburg de vorst gedurende de hele dag kan aanhouden, waardoor er sprake kan zijn van een ijsdag. Tegen de avond kunnen de temperaturen opnieuw onder het vriespunt dalen. Er is ook een kans op sporadische winterse buien met hagel en sneeuw in de regio.

Voor Zuid-Limburg markeert deze meteorologische winter een koude start. Het is raadzaam om voorbereid te zijn op deze koude weersomstandigheden en gepaste maatregelen te treffen voor een comfortabel en veilig verblijf buiten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram