Luister live

In verband met testritten Drielandentrein vanaf 11 december snelbussen in plaats van sneltreinen op traject Heerlen - Maastricht

5 december 2023

Als gevolg van testritten voor de Drielandentrein vervallen vanaf 11 december de sneltreinen tussen Heerlen en Maastricht. Daarvoor in de plaats zet Arriva snelbussen in, die ook in Valkenburg stoppen. De stoptreinen op het traject rijden volgens de normale dienstregeling.

Vier reismogelijkheden tussen Heerlen en Maastricht
Naast twee snelbussen per uur, rijdt ook de stoptrein op het traject tussen Heerlen en Maastricht twee keer per uur volgens de geldende dienstregeling. Dat betekent dat er vier keer per uur een reismogelijkheid blijft bestaan. Reizigers worden geadviseerd de reisplanners te checken voor de actuele dienstregeling.
De snelbussen stoppen behalve in Heerlen en Maastricht ook in Valkenburg. De kerst-evenementen in die steden blijven daarmee goed bereikbaar. De hele reis, van deur tot deur, kan vooraf worden gepland, geboekt en betaald via de glimble app van Arriva (te downloaden via www.glimble.nl). Of plan de reis op www.arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan het Arriva OV Servicepunt in Heerlen, Sittard of Maastricht.

Testritten als onderdeel van start drielandenlijn
In de loop van 2024 wordt de start van de drielandenlijn (RE18) tussen Liège– Maastricht-Heerlen-Aachen verwacht. Voor het rijden op dit traject zet Arriva speciaal materieel in. Die treinen hebben een ombouw naar het nieuwe Europese treinbeveiligingssysteem ETCS gekregen. Arriva is als eerste reizigersvervoerder in Nederland gestart met het in de praktijk brengen van het Europese beveiligingssysteem ERTMS en de inbouw van het daarbij horende systeem in de treinen, genaamd ETCS. Voor de toelating van dit materieel zijn testritten vereist. Om de voortgang in het toelatingsproces, na een eerdere vertraging, te behouden is het vanaf 11 december tijdelijk niet mogelijk voor Arriva om de sneltrein (RE18) vanuit Aachen tot Maastricht door te rijden. Om deze reden rijdt de sneltrein (RE18) vanuit Aachen tot aan Heerlen. Tussen Heerlen en Maastricht zet Arriva daarom voorlopig snelbussen in. Dit duurt uiterlijk tot en met eind januari.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram