Luister live

Ingrijpende aanpak voor Nuinhofwijk Nuth

19 augustus 2023

De woningen in de Nuinhofwijk in Nuth zijn ruim 100 jaar oud. Ze zijn al eens opgeknapt, maar nu is het tijd voor een ingrijpende aanpak. Een deel van de huizen wordt gerestaureerd, een ander deel gesloopt en nieuw gebouwd.

Veel huizen in de Nuinhofwijk hebben gebreken, zoals vochtproblemen, scheuren in het metselwerk en bolstaande gevels. Verder zijn de woningen niet energiezuinig en niet levensloopbestendig. De staat van de huizen, het lage energielabel en de wens om passende woningen voor de wijkbewoners te bouwen, zijn de reden voor een ingrijpende aanpak.

Het plan is om het hart van de wijk, de karakteristieke panden in de Tiendstraat, grondig te restaureren. Ook 17 beeldbepalende hoekpanden worden gerestaureerd. De overige woningen maken plaats voor comfortabele en duurzame nieuwbouwwoningen: 12 eensgezinswoningen en 31 levensloopbestendige woningen. Vanwege de status als Rijksmonument sluit het ontwerp van de nieuwbouw aan bij de historische woningen.

De hele wijk moet worden aangepakt, dus zowel de huurwoningen als de particuliere woningen. Om dit te kunnen realiseren, is het van belang dat de particuliere woningen worden aangekocht. Er is daarom een zogeheten voorkeursrecht gevestigd op deze woningen. Dit houdt in dat particuliere woningeigenaren die hun woning willen verkopen, deze eerst aan de gemeente Beekdaelen moeten aanbieden.

Meer informatie kunt u vinden via deze link.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram