Luister live

Innovatieve veiligheidsmaatregel: Scheelenstraat bij basisschool de Meridiaan in Simpelveld wordt tijdens schooluren afgesloten voor veilig spelen

19 september 2023
Via 045Online

Basisschool de Meridiaan heeft een innovatieve oplossing gevonden om de veiligheid van haar leerlingen tijdens schooluren te waarborgen. Een deel van de Scheelenstraat, gelegen nabij de school, wordt nu afgesloten met draaibare hekken vanaf 8 uur ’s ochtends tot half 4 ’s middags. Dit initiatief vervangt het gebruik van oranje pionnen, dat tot vorig schooljaar werd toegepast.

Het nieuwe draaibare hek is een welkome aanvulling op de inspanningen van de school om een veilige speelomgeving te creëren voor de kinderen. Het hek houdt gedurende de schooltijden het verkeer in de Scheelenstraat tegen, waardoor de leerlingen vrij kunnen spelen en bewegen zonder zorgen over passerende voertuigen.

Het belang van spelen en bewegen voor kinderen staat hoog in het vaandel bij basisschool de Meridiaan. Het schoolbestuur erkent dat fysieke activiteit een integraal onderdeel is van de ontwikkeling van kinderen. Door de Scheelenstraat af te sluiten, wordt een veilige ruimte gecreëerd waar kinderen onbezorgd kunnen rennen en bewegen.

Naast het stimuleren van fysieke activiteit, hecht de school ook veel waarde aan gezonde voeding. Het bevorderen van gezonde eetgewoonten is een belangrijk aandachtspunt op de gezonde basisschool de Meridiaan.

Dit initiatief heeft niet alleen de steun van de schoolgemeenschap, maar draagt ook bij aan een positieve band tussen de school en de buurtbewoners. Het draagt bij aan een veiligere omgeving voor iedereen en bevordert de levenskwaliteit in de buurt.

Basisschool de Meridiaan blijft zich inzetten voor het welzijn en de veiligheid van haar leerlingen en levert daarmee een waardevolle bijdrage aan de gemeenschap. Het draaibare hek in de Scheelenstraat is een illustratie van hun voortdurende toewijding aan een gezonde en veilige leeromgeving.

Foto: Gemeente Simpelveld

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram