Luister live

Inspiratiedag Natuurbegraafplaats Eygelshof

10 mei 2024

Op zondag 26 mei 2024 organiseert Natuurbegraafplaats Eygelshof  in Eygelshoven een inspiratiedag. Op deze dag kunnen bezoekers kennismaken met de natuurbegraafplaats en de mogelijkheden voor een groene uitvaart.

Een bijzondere dag
Bezoekers kunnen inspiratie opdoen op het gebied van natuurbegraven en een groene uitvaart. Het ontvangstgebouw is geopend voor bezoekers en rondom het ontvangstgebouw kunnen bezoekers terecht voor informatie over ecologische kisten, manden, wades, urnen en uitvaartkleding. Tevens kunnen zij kennismaken met uitvaartondernemers uit de regio, ceremoniesprekers en een afscheidsfotografe. Diverse organisaties zullen aanwezig zijn om meer te vertellen over natuur en duurzaamheid.

Rondleidingen en uitvaart in scène
Medewerkers van de natuurbegraafplaats vertellen over natuurbegraven en het natuurgebied tijdens een rondleiding en het natuurgebied kan verkend worden tijdens een IVN-natuurwandeling.
Om een beeld te krijgen van een groene uitvaart op Natuurbegraafplaats Eygelshof wordt er een uitvaart in scène gezet. Belangstellenden worden uitgenodigd om deel te nemen aan een rouwstoet.

Eeuwigdurende natuurrust

Natuurbegraafplaats Eygelshof ligt aan de rand van de Zuid-Limburgse heuvels en biedt door de hoge ligging een weids uitzicht. Mensen kiezen hier te midden van de natuur voor hun laatste en eeuwigdurende rustplaats. Graven worden nooit geruimd, waardoor nabestaanden een bijzondere gedenkplek behouden. Het natuurgebied blijft zo ook bestaan. Het behoud van de natuur gaat op Eygelshof hand in hand met een passend afscheid.

Praktische informatie
Toegang tot de inspiratiedag is gratis en er is een e-car aanwezig voor mensen die slecht ter been zijn. Voor meer informatie kunt u terecht op de website: www.natuurbegraafplaats-eygelshof.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram