Luister live

Internationale Grenslandtoernooi KSV Simson Landgraaf lokt opnieuw recordaantal worstelaars

30 april 2024

Via: 045online

LANDGRAAF -Zaterdag 4 mei a.s. vindt in sporthal Baneberg in Schaesberg de 36ste editie van het Internationaal hoog aangeslagen Internationale Grenslandtoernooi van KSV Simson plaats. Worstelaars uit België Frankrijk, Engeland, Oostenrijk, Duitsland en uiteraard Simson gaan elkaar na een altijd mooie en imponerende openingspresentatie (aanvang 10.45) vanaf 11.00 op vier worstelmatten de maat nemen. Er wordt in negen verschillende gewichtsklassen geworsteld in de Vrije Stijl en in het Grieks Romeins. Er is ook weer een aparte damespoule. De vrouwen worstelen in de discipline Vrij Stijl, in drie gewichtsklassen (57, 65 en 76 kg). De finalewedstijden starten rond 19.00

39 jaar na de start en na drie coronajaren is zaterdag de 36ste editie van Internationale Grenslandtoernooi 

Vanwege de voortreffelijke organisatie en het sterke deelnemersveld verwierf het 39 jaar geleden door Simson voorzitter Ate Postma opgestarte Grenslandtoernooi internationaal naam en faam. Zelfs deelnemers uit de VS en Canada vonden de weg naar Landgraaf. Na drie jaar gedwongen corona pauze ontpopte het Internationale Grenslandtoernooi zich in 2023 als een grotere worstelaar magneet dan ooit. Liefst 230 inschrijvingen volgden. Maar de ervaring leert dat niet iedere atleet die zich inschrijft uiteindelijk ook daadwerkelijk deelneemt. Zeker als hij/zij in dat geval niet het inschrijfgeld kwijt is.

Uiteindelijk stapten in 2023 maar 148 atleten daadwerkelijk op de vier worstelmatten. “Omdat een vierde wortelmat extra geld en veel energie kost wilden we voor deze editie het aantal deelnemers aanvankelijk maximeren tot 150”, verklapt Postma.

Maar de naam en faam van het Internationale Grenslandtoernooi, KSV Simson Landgraaf en ook de grote internationale reputatie van trainer-coach George Ramm resulteerden in een ander scenario.

Het tweede historische kampioenschap van KSV Simson in de Oberliga zette Simson extra in de spotlight bij worstelaars. Het internationale Grenslandtoernooi biedt een voortreffelijk podium om internationaal je kunnen te tonen. Menige worstelaar hoopt er stiekem een mooi contract voor komend seizoen bij een gerenommeerde vereniging uit te slepen.

 

Meer dan 250 worstelaars schreven zich in voor de editie van zaterdag aanstaande. “Vooral uit Bayern was de interesse van teams en atleten groot”, duidt Postma. Vanwege het recordaantal deelnemers is er opnieuw een extra mat gelegd in sporthal Banberg en wordt op vier worstelmatten tegelijk gestreden. “Om het megatoernooi in goede en succesvolle banen te leiden hebben we o.a. ook zestien scheidrechters gecharterd”, zegt Postma. Dan beslist: “De krachtenmeting van toppers en worsteltoppers in spé maakt het Internationale Grenslandtoernooi altijd opnieuw tot een aantrekkelijk publiek kijkevent. Met dit aantal deelnemers mag je een heus spektakelstuk verwachten.”

Sporthal Baneberg is zaterdag weer internationaal worstelwalhalla.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram