Luister live

IVN Natuureducatie Heerlen organiseert lezing over Europese Kraanvogel

10 november 2023

Het IVN Natuureducatie Heerlen nodigt natuurliefhebbers uit voor een lezing over de Europese kraanvogel, gepland op vrijdag 1 december om 19:30 uur in het IVN home, gelegen aan de Gallusstraat 1 in Heerlen/Aarveld.

Tijdens de lezing krijgen de deelnemers de kans om meer te leren over de Europese kraanvogel, met speciale aandacht voor de kraanvogeltrek langs de oostgrens van Nederland. In zowel het voor- als najaar kunnen kraanvogels regelmatig worden waargenomen tijdens hun trek, een magisch moment waarbij grote groepen in V-vormige formaties overvliegen.

De lezing biedt inzicht in de positieve ontwikkelingen van het aantal broedparen van kraanvogels in Nederland. Hoewel het gestaag beter gaat met de kraanvogel in Europa, worden tijdens de lezing ook de blijvende gevaren belicht waarmee deze vogels worden geconfronteerd.

De presentatie neemt de deelnemers mee door een jaar in het leven van een kraanvogel, met aandacht voor de trek, voortplanting, biotoopgebruik, voedsel en meer. De lezing is vrij toegankelijk voor iedereen, met de mogelijkheid tot een vrijwillige bijdrage. Geïnteresseerden worden aangemoedigd zich vooraf aan te melden via [email protected], gezien het beperkte aantal beschikbare plaatsen.

Voor verdere informatie en updates over IVN Natuureducatie Heerlen en hun activiteiten, kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.ivn.nl/heerlen of op Instagram via ivnheerlen.

De lezing biedt een uitgelezen kans voor natuurliefhebbers om kennis te maken met de magie van de Europese kraanvogel en tegelijkertijd meer te leren over het behoud en de uitdagingen waarmee deze vogels worden geconfronteerd.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram