Luister live

Jack Vinders zingt 25 jaar dialectmuziek. Een jubileum waar hij zijn fans trakteert op een avond vol muziek en herinneringen

6 mei 2024

Het is een jubileumjaar voor Jack Vinders, de veelzijdige artiest uit Limburg die al 25 jaar lang het publiek betovert met zijn muziek en performances. Van zingen en dichtbij zijn luisteraars staan tot het vertolken van zijn alterego's Clara Zoerbier en Sjonnie d’r Postbül, Vinders is een ware alleskunner in de wereld van de kunst. Hij heeft zich gevestigd als een allround zanger, cabaretier, conferencier, songwriter en bovenal een meester in het zingen van het Kirchröadsj-dialek.

In zijn rijke carrière heeft Vinders opvallende successen behaald, waaronder vier keer de eerste plaats in de Limburgse top 100 met zijn lied "D’r Kloon". Zijn muziek varieert van Franse chansons tot ballades en up-tempo-nummers.

Naast het uitbrengen van verscheidene nummers speelt het leven en verhaal van Jack Vinders ook een prominente rol in het boek ''Het geluk van Limburg''. Het boek, geschreven door Marcia Luyten, vertelt het verhaal van de mijnen en hoe Jack in deze tijd, waarin alles draaide om steenkoolwinning, toch liever schoolmeester en zanger wilde worden.

De teksten van Vinders zijn authentiek en vertellen verhalen over het leven, de liefde en alledaagse gebeurtenissen, vaak geworteld in zijn jeugd in een mijnwerkersgezin. Zijn nieuwste album "JACK", dat in 2024 is uitgebracht, weerspiegelt zijn persoonlijke en muzikale groei, met nummers geschreven in het Kirchröadsj-dialek en verpakt in melodieën die zijn publiek meenemen op een emotionele reis.

Om zijn 25-jarig jubileum te vieren, treedt Jack Vinders op 29 mei op in Vijlen, waar hij zijn trouwe fans trakteert op een avond vol muziek en herinneringen. Met aan de piano Ronald Franssen.

Voor degenen die willen deelnemen aan deze bijzondere gelegenheid, is aanmelding mogelijk via [email protected].

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram