Luister live

Journalisten die auteur werden in Boekenborrel van der Velden van Dam

11 maart 2024

 

Twee auteurs die voordat zij debuteerden als schrijver schrijvend actief waren in de journalistiek zijn zondag 17 maart de gasten tijdens de Boekenweekaflevering van praatprogramma de Boekenborrel in boekhandel Van der Velden van Dam in Heerlen. Het zijn Peter Lenssen en Fred Sochacki.  

Peter Lenssen heeft inmiddels een indrukkend lijstje romans achter zijn naam staan, boeken waarin vaak thema’s als sociale onrechtvaardigheid, vluchtelingenproblematiek, mensenrechten en de vrijheid van het woord terugkeren. Zijn laatste boek heet Het theater der herinnering, een roman die speelt in Berlijn en in Istanbul en waarin de Turkse Meryem Yildiz en de Duitse expressionistische kunstenares Käthe Kollwitz hoofdrollen vervullen. 

In Op zoek naar altijd van Fred Sochacki spelen twee Kerkraadse oud-mijnwerkers de hoofdrollen: de Pool Janek en de Duitsers Alexander. De een kwam in het begin van de Tweede Wereldoorlog vanuit Polen als dwangarbeider in Duitsland terecht.  De ander belandde via de Hitlerjugend in het Duitse leger. Beiden overleefden de oorlog, werden mijnwerker in Eygelshoven en vrienden. Ze vertellen aan elkander hun oorlogsverhaal. 

Neerlandicus Dick Gebuys bespreekt in zijn literaire column het thema van de Boekenweek: schrijvers en hun familie. In dit geval de familie van schrijver Jan Siebelink. 

Voor meer informatie kun je terecht op de website van  bvvd.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram