Luister live

Jumbo neemt vier Jan Linders winkels over in Limburg

27 september 2023

 

Jumbo heeft besloten om vier vestigingen van de binnenkort verdwijnende supermarktketen Jan Linders over te nemen. Deze overname betreft supermarkten in de Limburgse plaatsen Beek, Heerlen, Herten en Swalmen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft groen licht gegeven voor deze overname, omdat er in deze regio voldoende andere supermarkten beschikbaar blijven, waardoor consumenten nog steeds keuzemogelijkheden behouden.

Eind 2022 werd aangekondigd dat de Limburgse supermarktformule Jan Linders zou verdwijnen. Het bedrijf had als zelfstandige keten moeite om voldoende te investeren in modernisering en digitalisering.

Het merendeel van de Jan Linders-supermarkten zal voor het einde van 2023 worden omgebouwd tot Albert Heijn-filialen, waarbij het bedrijf Jan Linders de winkels zal blijven exploiteren volgens de Albert Heijn-formule.

Om ervoor te zorgen dat er in sommige gemeenten nog voldoende keuze blijft bestaan na de overgang naar Albert Heijn, werd gezocht naar kopers voor enkele vestigingen. Jumbo heeft nu besloten om vier van deze filialen over te nemen, terwijl een vestiging in Roggel zal overgaan naar Spar. Eerder had Jumbo al zes andere Jan Linders-winkels overgenomen, terwijl sommige vestigingen naar PLUS en ALDI zijn gegaan.

Met het verdwijnen van Jan Linders verdwijnt opnieuw een supermarktformule uit het straatbeeld, wat eerder het geval was met namen zoals Super de Boer, C1000, Edah en Konmar. In de nabije toekomst zullen ook Coop en Boni worden omgebouwd naar respectievelijk de PLUS- en Nettorama-formules.

 

Bron: nu.nl

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram