Luister live

Justitie Schrapt Naam Youri F. als verdachte in zaak Gino (9)

6 december 2023

Justitie heeft de naam van Youri F. officieel geschrapt als verdachte in het onderzoek naar de dood van Gino, de 9-jarige jongen die in juni 2022 verdween. Deze beslissing werd bevestigd door advocate Shauni Lousberg. Youri F. is nooit concreet beschouwd als betrokken bij de ontvoering, het misbruik, of de dood van het jonge slachtoffer, maar hij kwam wel naar voren als mogelijke hulp bij het verbergen van het lichaam van Gino. Youri F. heeft consistent ontkend enig aandeel te hebben gehad in de zaak.

De betrokkenheid van Youri F. kwam aan het licht doordat zijn vingerafdrukken werden gevonden op een vuilniszak die gebruikt was om het lichaam van het overleden jongetje in te pakken. Hoewel hij initieel een verklaring aflegde over zijn alibi op de avond van 1 juni 2022, de avond van Gino's verdwijning, kwam dit alibi later ter discussie te staan.

Een getuige, die oorspronkelijk het alibi van Youri F. had ondersteund, trok die verklaring later in en gaf toe te hebben gelogen. Dit, in combinatie met de vingerafdrukken op de vuilniszak, leidde tot de arrestatie van Youri F. in juni van dit jaar. Hij heeft zijn betrokkenheid echter altijd ontkend en zijn telefoon ter beschikking gesteld aan de politie, waarin geen bewijs werd gevonden dat zijn alibi of verklaringen tegensprak.

De zaak tegen Youri F. is nu officieel geseponeerd, wat volgens Lousberg zou wijzen op sepotcode 01 en impliciet aangeeft dat haar cliënt onterecht als verdachte is aangemerkt.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram