Luister live

Kamerlid Eline Vedder biedt luisterend oor aan getroffenen watersnood Zuid-Limburg

28 oktober 2023

Op vrijdagochtend 3 november 2023 zal Eline Vedder (CDA) naar de provincie Limburg afreizen. Zij zal hier aandacht schenken aan wateroverlast in Zuid-Limburg. In de ochtend zal ze bij Hotel Walram in Valkenburg, met getroffen burgers spreken over de tekortschietingen van de overheid inzake de (nog resterende) afwikkeling van de watersnood in 2021. Tevens zal de Limburgse kandidaat Tweede Kamerlid Ralph Diederen (CDA) het ochtendprogramma in Valkenburg bijwonen.

Vedder doet een oproep om met zoveel mogelijk getroffenen van de Watersnoodramp in 2021 uit Zuid-Limburg in gesprek te gaan. Mensen die in Zuid-Limburg schade hebben ondervonden, van Heerlen tot aan Maastricht en nog steeds problemen ervaren met de afwikkeling van de wateroverlast, waarin de overheid tekort is geschoten, zijn welkom. Vedder: “Ik zie ernstige overeenkomsten tussen de schadeafhandeling van slachtoffers van de aardbevingsschade in Groningen en die van de watersnoodramp in Limburg. Een overheid die geen recht doet aan haar inwoners. Die ruimhartige compensatie en een menselijke benadering beloofde, maar mensen vervolgens in een bureaucratisch drama stort waarin mensen kunnen fluiten naar een eerlijke compensatie. Dat soort onrecht was mijn intrinsieke motivatie om politiek actief te worden, om de stem te vertegenwoordigen van heel gewone, fatsoenlijke mensen met hele echte problemen. Daarover kom ik graag vanuit Drenthe naar Zuid-Limburg, om van gedachten te wisselen over oplossingen.”

Mevrouw Vedder heeft sinds 11 mei 2023 zitting in de CDA-Tweede Kamerfractie en daarmee lid van de Tweede Kamer der Staten Generaal. In haar loopbaan is zij onder andere actief geweest als melkveehouder, bestuurder bij LTO Nederland, Statenlid in de provincie Drenthe en gemeenteraadslid in De Wolden (Drenthe). In haar functie als Tweede Kamerlid houdt zij zich bezig met landbouw, natuur, stikstof en de gaswinnings problematiek in Groningen.

Getroffenen kunnen zich aanmelden bij de secretaris van CDA Valkenburg aan de Geul: [email protected]. De bijeenkomst zal plaatsvinden in Hotel Walram van 11.30-13.00 uur.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
ⓒ RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram