Luister live

Kerkrade richt crisisnoodopvang in voor Oekraïense vluchtelingen

6 oktober 2023

Via: 045online

KERKRADE – In Kerkrade is een terrein aan de Hammolenweg/Hambosweg per direct aangewezen als opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Oekraïense vluchtelingen zonder verblijfadres worden hier tijdelijk opgevangen voordat zij naar meer structurele huisvesting worden doorgeplaatst. De crisisnoodopvang opent eind 2023 en blijft maximaal 2 jaar in gebruik.

Sinds 2022 zijn in Kerkrade al honderden vluchtelingen tijdelijk opgevangen op verschillende locaties. Nog steeds is er behoefte aan extra opvangplekken in de regio. Het kabinet en de Veiligheidsregio Zuid-Limburg hebben een dringend verzoek aan gemeenten gedaan om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Daarop is het terrein aan de Hammolenweg (op de hoek met de Hambosweg) aangewezen als nieuwe crisisnoodopvang voor zo’n 200 Oekraïense vluchtelingen.

De crisisnoodopvang dient als tijdelijk onderdak voor Oekraïense vluchtelingen zonder verblijfadres. Zij blijven hier in afwachting van een plek voor langere tijd. Hoe de crisisnoodopvang er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. De gemeente Kerkrade gaat nu samen met de Veiligheidsregio Zuid-Limburg het plan voor crisisnoodopvang in Kerkrade verder uitwerken. Binnen enkele weken zal de locatie in gebruik worden genomen. Kerkrade levert hiermee een flinke bijdrage in de crisisnoodopvang en heeft de toezegging gekregen van de Veiligheidsregio Zuid-Limburg dat er geen nieuwe verzoeken zullen volgen.

 

Opvang vluchtelingen in Kerkrade Wethouder John Roland over de crisisnoodopvang:

"De oorlog in Oekraïne is helaas nog niet tot een einde gekomen. Naast de nog steeds bestaande structurele huisvesting van vluchtelingen in Kerkrade nemen we nu wederom onze verantwoordelijkheid in de crisisnoodopvang. Eerder deden we dat in Sporthal Rolduc gedurende enkele maanden. Uiteraard zorgen wij net als toen continu voor de veiligheid van alle omwonenden. Andere gemeenten in Nederland kunnen de opvang niet meer bolwerken, en dat heeft ons het besluit doen nemen om een helpende hand te bieden."

Foto's: Google Maps

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram