Luister live

Kevin Werker maakt na tien maanden competitie rentree bij Germania Teveren

28 februari 2024

Via: 045online

Bij de herstart na de winterstop werd promovendus Germania Teveren zondag in Sportpark Nord in Bonn met 5-0 afgedroogd door Bonner SC, dat in de race is voor promotie naar de Regionalliga. Klassenbehoud van promovendus Germania Teveren, dat in de winterstop zes punten zag verdampen, lijkt inmiddels enkel nog wensdenken. Aanvoerder Kevin Werker die zondag als invaller zijn competitierentree voor Teveren maakte, erkent dat het moeilijk wordt, maar heeft de moed nog niet opgegeven.

Kevin Werker (32), oud-speler van SVN Nieuwenhagen uit Landgraaf verruilde medio 2019 na zes seizoenen hoofdklasser Groene Ster voor Germania Teveren. Bij de grensclub kort achter de grens bij Ubach over Worms groeide de rijzige stopper in no-time uit tot aanvoerder. Een voorbeeld binnen- en buiten de lijnen. Leader en winnaar Kevin Werker het ook niet als teamgenoten er op de training de kantjes van aflopen. Met zijn voorbeeldige arbeidsethos en mentaliteit past hij ook perfect in het Duitse voetbal.

Kevin Werker zit actueel op de wip aangaande zijn voetbaltoekomst

Bij Teveren kreeg Werker als blijk van waardering een meerjarig contract als ‘Vertragsamateur’. Dat contract loopt na een tussentijds verlenging, nog door tot medio 2024. Of er daarna een vervolg in Teveren komt, of dat Kevin Werker zijn voetbalweg weg elders gaat vervolgen, is actueel onzeker. Kevin Werker zit een beetje op de wip aangaande zijn toekomst. Het heeft te maken met sociaal maatschappelijke afwegingen, maar bovenal met Germania Teveren, waar actueel veel ongewis is aangaande de sportieve voetbaltoekomst. Illustratief is dat er met Kevin Werker nog niet concreet gesproken is over contractverlenging. Blijkbaar wacht men bij Teveren af hoe Kevin Werker de voetbaldraad weer oppakt na zijn blessureleed.

 Mede- eigenaar van florerende fysiotherapiepraktijk in Aachen    

Voor Kevin Werker, sinds drie jaar mede-eigenaar van een de florerende fysiotherapiepraktijk in Aken ging het april 2023 gruwelijk mis tijdens een sport ontspanningsdag met werkcollega’s. “Ik bleef steken met mijn voet en verdraaide om onnatuurlijke wijze mijn links onderbeen. Het zei ‘knak’ en ik wist meteen dat mijn kuit gebroken was. Kort daarna ben ik geopereerd in het Klinikum in Aken. Daarbij zijn er zeven schroeven in mijn onderbeen geplaatst.

Zelfs even overwogen om punt achter voetballoopbaan te zetten

De revalidatie verliep voorspoedig. In augustus stond Kevin Werker alweer voor het eerst op het trainingsveld van het Tevener Heide stadion. Een rentree in oktober leek op dat moment een realistisch scenario. Maar onverklaarbare ontstekingen resulteerden in kleine pijnlijke wondjes onder zijn voetzool. Het bleef maar voortduren. “In de donkere maanden heb ik zelfs overwogen om te stoppen en een punt te zetten achter mijn spelersloopbaan. Ik heb het ontzettend druk op mijn werk en moet vaak alle zeilen bijzetten om op tijd op de trainingen te zijn. Als je niet speelt vraag je je op een bepaald moment af of dit het nog wel allemaal waard is.”

“Ik zie me nog niet iedere zondag thuis op de bank draaien”

Na een introspectie kwam Kevin Werker tot de conclusie dat het volmondige antwoord ‘ja’ is. Met een twinkeling in de ogen: “Ik zie me nog niet iedere zondag thuis op de bank draaien. Ik ben onverminderd gek op het voetbalspelletje. Voetbal is ook onderdeel van mijn zijn. Het liefst wil ik doorgaan bij Teveren, want ik heb het hier altijd ontzettend naar mijn zin gehad.   En anders zie ik wél wat op pad komt. Ieder jaar melden zich weer tal van voetbalclubs. Ik wil wél hoe dan ook een beetje op niveau voetballen.

Loopschema’s waar een paard de hik van zou krijgen

Om dat weer met Teveren te kunnen realiseren moest Kevin Werker vanaf de winterstop stevig aan de bak. Germania’s voormalige assistent-trainer Chris Reimer die Rob Hutting heeft opgevolgd als hoofdtrainer gaf Werker loopschema’s waar een paard de hik van zou krijgen. Loopschema’s van 10 km, waarbij de ervaren voetballer permanent zijn waarden moest meten en actueel doorgeven aan de trainer. Ik werd er niet echt vrolijk van. Maar het is, zoals het is. Daar moet je verder niet over zeuren. We hebben nu weer een echt Duitse trainer. Zoals ook in mijn eerste periode bij Teveren, toen heb ik ook meer het bos gezien dan het trainingsveld.”

Na twee wedstrijden met het tweede team van Teveren – het niveau en tempo ligt daar fors lager- kon Kevin Werker zondag in Bonn na tien maanden eindelijk weer zijn eerste competitie minuten maken. In overleg met de trainer voetbalde hij het laatste half uur mee.

Hoe ging het Kevin? “Met mij ging het prima. Al mijn ledematen functioneerden soepel. Ik heb pijnvrij kunnen voetballen.”

“Dat is scorebord journalistiek’ 

Toen je in de 66ste minuut in het veld kwam leidde Bonner SC met 2-0. Drie minuten later viel de 3-0 en daarna liep de score op naar 5-0. Dus…. Lachend: “Dat is scorebord journalistiek. We werden als Teveren overklast. Dat het met rust slechts 2-0 was, was eigenlijk al een klein wonder. Bonners SC trof o.a. twee keer de lat en onze doelman redde ons ook de nodig keren. Toen ik erin kwam was de koek ook al goeddeels op bij het gros van mijn teamgenoten.  Voor dit niveau moet je echt topfit zijn. Daarom maak ik komend weekend opnieuw weer minuten als invaller. Als het goed is start ik de week daarna weer in de basis.”

Foto: Kevin Werker – privé album.

Paniekvoetbal van bestuursleden die zich met het technische beleid gingen bemoeien zette geen zoden aan de dijk

Het paniekvoetbal van Germania Teveren bestuursleden die zich in de afgelopen maanden met het technisch beleid gingen bemoeien zette geen zoden aan de dijk.. Nadat Chris Reimer, de voormalige assistent-trainer van Hutting het na het opstappen van Rob Hutting overnam is er sportief en resultaat technisch dan ook bepaald geen verbetering gekomen. Na twee nederlagen won Teveren weliswaar kort voor de winterstop met 0-4 het kelderduel in en tegen het onthutsende zwakke Glosch, maar dat bleek een pyrrusoverwinning. Glosch trok zich kort daarna terug uit de competitie. Teveren, dat twee keer van Glosch gewonnen had, moest zes punten inleveren en heeft sindsdien met slechts acht punten stevig de rode lantaarn in handen.

In de winterstop ging de bezem door de selectie van Germania Teveren  

Degradatie voor Teveren dit seizoen onafwendbaar. Een vingerwijzing dat het bestuur er zelf inmiddels ook niet meer echt in geloofd is dat in de winterstop stevig de bezem door de selectie van Teveren ging. Van acht spelers, waaronder oud-BSV Limburgia middenvelder Jordi Orbons, werd afscheid genomen. Er kwam slechts één versterking voor terug: Van Patro Eisden werd de talentvolle jeugdige doelman Mark Hamm gehuurd.

Klassenbehoud wordt inderdaad een moeilijk zaak”, erkent Kevin Werker. Maar het wél degelijk nog mogelijk. We moeten immers nog zeventien wedstrijden voetballen. En daarin zijn heel veel punten te verdienen. Actueel staat Schafhausen met 15 punten uit zeventien duel op de veilige dertiende plaats op de ranglijst. Teveren telt acht punten uit veertien duels. We hebben dus  nog drie inhaalduels te goed.”

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram