Luister live

Kleurrijk en veilig: gemeente Kerkrade introduceert ‘Julie Meubilair’ in basisschoolzones

5 maart 2024

Via: 045online

KERKRADE – De basisscholen De Spoorzoeker, De Schakel en De Doorkijk in Kerkraadse zijn sinds deze maand niet alleen kleurrijker, maar ook veiliger. Dit dankzij het nieuwe ‘Julie Meubilair’ dat door de gemeente Kerkrade en de scholen in de schoolzones is geplaatst. Opvallende en herkenbare gekleurde palen en hekjes markeren de ingang van de schoolzones, waardoor verkeersdeelnemers duidelijk worden geattendeerd.

In een samenwerking tussen de leerlingen van de basisscholen, de gemeente en leerkrachten zijn de locaties voor het Julie Meubilair gekozen, waarbij advies werd ingewonnen bij de Kinderraad. Op woensdag 28 februari hebben zij gezamenlijk het nieuwe meubilair officieel onthuld, bij basisschool De Schakel. Wethouder Alexander Geers (Verkeer) was ook aanwezig en benadrukte het belang van het Julie Meubilair:

"Het zorgt voor een herkenbare en veiligere schoolomgeving. Verkeersdeelnemers die het Julie Meubilair zien, weten meteen dat ze op een plek komen waar ze voorzichtig moeten rijden."

De impact van het meubilair strekt zich niet alleen uit tot volwassenen; ook de kinderen zien de waarde ervan in.

"Door de gekleurde palen en hekjes zien we goed op welke plekken wij even moeten stoppen of extra moeten opletten,” aldus de kinderen van de Kinderraad. “En dat is ook heel belangrijk, want kinderen en volwassenen moeten er samen voor zorgen dat het verkeer bij scholen veiliger wordt."

Verkeersveiligheid staat hoog op de agenda voor alle scholen in Kerkrade. Later dit jaar zal de gemeente samen met basisscholen Bleijerheide en Steltloper onderzoeken of ook bij deze scholen Julie Meubilair kan worden geplaatst om de veiligheid te vergroten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram