Luister live

Kosten Parkstadroute stijgen naar 2 miljoen euro door diverse oorzaken

11 oktober 2023

Via: 045online

PARKSTAD – De bouw van de Parkstadroute, voorheen bekend als Leisure Lane, wordt opnieuw geconfronteerd met een kostenstijging van ruim 2 miljoen euro. Diverse factoren hebben bijgedragen aan deze financiële tegenvaller.

Een belangrijke oorzaak is de aanhoudende bovengemiddelde stijging van bouwkosten. Daarnaast is het project getroffen door extra kosten als gevolg van de stikstofproblematiek, wat leidde tot stilstand in de bouw en bijbehorende stagnatiekosten voor de aannemer. Ook het verkrijgen van een natuurvergunning heeft extra kosten met zich meegebracht.

Onvoorziene omstandigheden, zoals de ontdekking van een dassenburcht in het Brunssumse Heidserpark, hebben geleid tot aanpassingen van het tracé en extra rioleringswerkzaamheden in Landgraaf, specifiek voor de bouw van de fietsbrug over de Melchersstraat.

In totaal belopen de extra kosten nu 2,1 miljoen euro, waarvan ruim een miljoen voor rekening komt van de Provincie Limburg. De overige kosten worden verdeeld onder de gemeenten Beekdaelen, Brunssum, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade en Simpelveld.

De Parkstadroute, bedoeld als verbinding tussen Parkstadgemeenten, bedrijventerreinen en toeristische attracties, streeft ernaar meer mensen op de fiets te krijgen. In 2021 werden al versoberingsmaatregelen doorgevoerd om het projectbudget in evenwicht te houden, zoals het schrappen van rustpunten en aanpassingen aan de verhardingsbreedte en het tracé.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram