Luister live

KSV Helios Simpelveld ontwikkelt zich steeds meer tot een ‘045 gewichthefvereniging’

18 december 2023

Via: 045online

SIMPELVELD – KSV Helios is sinds jaar en dag Nederlands toonaangevend gewichthefvereniging. De trots van Simpelveld ontwikkelt zich de laatste jaren van een puur Simpelveldse vereniging, lees Simpelveld en Bocholtz, meer en meer tot een regiovereniging, waarbij nieuwe leden uit Parkstad en het Heuvelland voor de grootste aanwas zorgen. Het weerspiegelde zich in het deelnemersveld aan het Nikolausturnier. De Helios talentsmidse bracht twee jeugdige Helios atleten uit Simpelveld, twee uit Heerlen en drie uit Gulpen-Wittem aan de start.

Helios- boegbeeld Pierre Gielen heeft alle cijfers paraat. “57 procent van onze actueeel ruim 300 leden woont in Simpelveld en Bocholtz, 25 procent in de overige 045-gemeenten. Als je kijkt naar onze leden jonger dan 50 jaar dan zien je de volgende cijfers:  41 procent van de leden woont in Simpelveld en Bocholtz en 30 procent in de overige 045-gemeenten.

Dan:

"Als Helios bestuur zijn er al langer van doordrongen dat KSV Helios niet meer puur een Simpelveldse vereniging is. Sterker nog: als de actuele ontwikkeling doorzet, is het een kwestie van tijd voordat Parkstad, en in iets mindere mate het Heuvelland, Helios meer leden oplevert dan Simpelveld en Bocholtz samen. De regio is voor onze vereniging dan ook zeer belangrijk als levensader. Positief in dat verband is dat mensen in de regio die interesse hebben in gewichtheffen ons vanwege de grote deskundigheid van onze trainers ook in toenemende mate weten te vinden."

Goeroe Piet Strolenberg zorgde voor toekomstbestendig fundament

Dankzij de onvergetelijke gewichthefgoeroe Piet Strolenberg, die met o.a. Ronald Mikkenie, tot voor kort ook Nederlands bondcoach en de huidige trainer-coach Ralph Aretz altijd weer voor voortreffelijke opvolgers zorgde, heeft Helios enorm veel kennis en kunde in huis. Het verklaart waarom KSV Helios sinds decennia een talentensmidse is en altijd weer opnieuw in slaagt om getalenteerde jeugdige gewichtheffers tot toppers (in spé) door te ontwikkelen. Een kleine greep: Leroy Kohl, Erwin Rasing, Bente Brauwers,  Max Vanhouttem, Dani Steinschuld en Helios actueel grootste talent Nederlands jeugdkampioen Daan Huits.

 

Grote vorderingen jeuigdig gewichtheffers KSV Helios 

Tijdens het Nikolausturnie dat KSV Helios op verzoek van de gewichthefbond van Nordrhein-Westfalen organiseerde kwamen jongens en meisjes tussen zeven en zeventien jaar, verdeeld over drie leeftijdsgroepen, op het wedstrijdplankier. In groep 1 (geboren in 2010 en later) werd Yves Pelzer van KSV Helios winnaar met respectievelijk 30 en 42 kg bij het trekken en stoten en een technische uitvoering van de beurten die zelfs indruk maakte op de Landestrainer van de Duitse gewichthefbond.

Op de tweede plaats eindigde Djess Sijstermans die dit jaar een enorme ontwikkeling heeft laten zien. Zijn persoonlijke records wist hij met vele kilo‘s scherper te stellen. Hetzelfde gold ook voor Lou Jacobs en Ference Jahae.

Maar de jongste van het stel, Fer Jacobs (8 jaar jong) stal de show in Simpelveld. Met zijn guitige blik en sterke tilbeurten 13 kg op het onderdeel stoten en 19 kg op het onderdeel stoten wist de kleine krachtpatser alle aanwezigen in de Strolenberg sporthal voor zich in te palmen. Fer, die pas één jaar traint, bleek de lessen van zijn deskundige de trainers dan goed in zijn oren te hebben geknoopt. Zijn prima technische uitvoering – techniek is in zijn leeftijdsgroep medebepalend voor de uitslag – was goed voor een derde plaats. Daarmee bleef Fer nipt zijn oudere broer Lou voor in de eindstand. En daar was hij terecht zeer trots op!

 

In groep 2 (geboren in 2008 en 2009) kaapten de jongens van TV Eichen de ereprijzen weg.

Noa Wijsman van KSV Helios verbeterde ruimschoots haar persoonlijke records maar moest desondanks uiteindelijk genoegen nemen met een eervolle vierde plaats.

Ella Wijsman werd in groep 3 (geboren in 2006 en 2007) tweede, achter Carolin Gasch van AC Mengede (Dortmund). Met 29 kg op het onderdeel trekken en 38 kg op het onderdeel stoten continueerde de jeugdige atlete het niveau van haar laatste wedstrijd in augustus.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram