Luister live

KSV Simson Landgraaf bekroont topseizoen met kampioenschap in de Oberliga

17 december 2023

Via: 045online

BONN – LANDGRAAF – KSV Simson Landgraaf heeft vanavond in Bonn voor de tweede keer in de historie de titel in de Oberliga veroverd. Tijdens de Final Six finale in de Toni Mai-Halle in Bonn veegde het al het hele seizoen oppermachtige Landgraafse team de vloer aan met titelconcurrent KSV Germania Krefeld: 25-12.

Het tweede kampioenschap in de hoogste Duitse worstel (amateur)klasse – eerder lukte Simson dit huzarenstukje in 2018 - zorgde voor dolle vreugde bij atleten, begeleiders en de in grote getalen meegereisde Landgraafse supporters.

Vooraf waren er al weinig twijfels in het Landgraafse kamp over een hernieuwd kampioenschap. Eerder dit seizoen won het team van succes trainer-coach George Ramm het uitduel in Krefeld al overtuigend met 9-22. En in de finale liet KSV Simson inderdaad niks aanbranden. De top gemotiveerde worstelaars van Simson waren in het leeuwendeel van de partijen de bovenliggende partij.

Voor de zichtbaar geëmotioneerde Simson club coryfeeën Ate Postma en Theo Quaedvlieg “dit een is goed stel, we moeten deze slectie met ook veel jeugdige talenten nu bij elkaar proberen te houden”, betekende de hernieuwde titel in de Oberliga de kroon op hun Simson levenswerk. Promotie naar de Bundesliga is voor KSV Simson Lndgraaf overigens niet mogelijk na het kampioenschap in de Oberliga. In de Duitse Bundesliga mogen enkel Duitse verenigingen uitkomen.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram