Luister live

Kunstwerk langs N281 in Bocholtz opnieuw slachtoffer van vandalisme

8 oktober 2023

Via 045Online

In de nacht van vrijdag op zaterdag is het kunstwerk langs de N281 wederom het doelwit geworden van vandalisme. Ditmaal werd het kunstwerk met kleurenverf beklad, volgens berichten van volgers van de Facebook-pagina Simpelveld Report. Het is niet de eerste keer dat het kunstwerk getroffen wordt; eerder was het al slachtoffer van witte verf.

Het vandalisme beperkt zich niet alleen tot het kunstwerk zelf; ook de weg en de vangrail zijn aanzienlijk besmeurd met gekleurde verf. Opmerkelijk is dat sommige omwonenden melding maken van luide knallen tijdens het incident, wat doet vermoeden dat mogelijk een verfpistool is gebruikt. Een verontruste reactie luidde: “Ik heb dat gisteren gehoord, 7x achter elkaar een dikke knal. Zal wel met een verfpistool of zo zijn gedaan. Dacht dat er geschoten werd! Gebeurde om 0:10 uur!”

Het kunstwerk, een drie meter hoge vaas op een paal van vijf meter, werd geplaatst eind maart 2021 op het viaduct over de N281 bij Bocholtz. Het project, ontworpen door kunstenaar Tanja Ritterbex, heeft vanaf het begin verdeelde meningen opgeroepen op sociale media. Ondanks de kritiek blijft de gemeenschap vastbesloten om dergelijke daden van vandalisme te veroordelen.

Het kunstwerk fungeert als een herinnering aan het Romeinse verleden van Bocholtz en Simpelveld, en de gemeenschap benadrukt het belang van het beschermen van cultureel erfgoed.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
ⓒ RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram