Luister live

Kwartiermaker bibliotheken Beekdaelen rondt eerste fase af

18 oktober 2023

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Beekdaelen heeft de Openbare Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken gevraagd als trekker te fungeren om samen met de twee andere organisaties, Openbare Bibliotheek Nuth en bibliotheek De Domijnen, de vorming van één bibliotheekorganisatie in Beekdaelen voor te bereiden. Hiermee wordt het advies gevolgd van kwartiermaker Jos Debeij.

 

Vlak voor de zomer heeft de gemeente Beekdaelen Jos Debeij als kwartiermaker aangesteld om de drie bibliotheekorganisaties van Beekdaelen te begeleiden en in het proces om te komen tot één organisatie. Eind september heeft de kwartiermaker fase 1 van zijn opdracht, voortgekomen vanuit de vraag van genoemde bibliotheekorganisaties, afgerond.

 

Tot eind 2023 vinden in fase 2 de voorbereidingen plaats om tot één bibliotheekorganisatie te komen. Het eindproduct zal zijn een uitgewerkt meerjarig dienstverleningsplan, een organisatieplan en een meerjarenbegroting voor de nieuwe bibliotheekorganisatie. Deze stukken vormen straks de basis voor een besluit van de gemeente Beekdaelen om uiterlijk 2025 de uitvoering van het bibliotheekwerk aan de nieuwe organisatie op te dragen.

 

De drie bibliotheekorganisaties hebben aangegeven bereid te zijn mee te werken aan het voorbereiden van de overdracht en de uiteindelijke uitvoering van het bibliotheekwerk voor de gemeente Beekdaelen.

Via: Gemeente Beekdaelen

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram