Luister live

Landelijke storing Arriva-bussen grotendeels verholpen na in- en uitcheck problemen

6 september 2023

Er was een probleem met de Arriva-bussen waardoor reizigers niet konden in- en uitchecken met hun ov-chipkaart. Hoewel de storing in veel bussen is verholpen, kunnen passagiers in Noord-Nederland en Limburg er nog steeds mee te maken krijgen.

De problemen bij Arriva-bussen in Nederland werden veroorzaakt door softwareproblemen in de boordcomputers. Deze problemen leidden ertoe dat reizigers niet konden in- en uitchecken. Bovendien werkte de buslijninformatie aan de buitenkant van de bus, meestal weergegeven op matrixborden aan de voor- en zijkant van de bus, niet zoals gebruikelijk.

De woordvoerder van Arriva, Inge van Langelaar, meldde dat de problemen rond 11.00 uur waren opgelost in de regio Oost-Nederland, Noord-Brabant en West-Nederland. In de regio Noord-Nederland en Limburg duurde het langer om de problemen op te lossen, maar ook daar namen de problemen geleidelijk af.

Tijdens de periode waarin het in- en uitchecken niet mogelijk was, konden reizigers gratis instappen als een vorm van tegemoetkoming voor het ongemak. Dit werd door Langelaar als een "leuk voordeeltje voor de klant" beschouwd.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram