Luister live

Lintjesregen in de gemeente Beekdaelen

29 april 2024

Op 26 april bezocht burgemeester Eric Geurts inwoners die een Koninklijke Onderscheiding -allen Lid in de Orde van Oranje-Nassau- ontvingen voor hun diensten en inzet voor de gemeenschap van Beekdaelen.

Fons Heuts, 81 jaar, Nuth                                                                                                   

De heer Heuts heeft zich op vele fronten verdienstelijk gemaakt, niet in de laatste plaats vanwege zijn jarenlange politieke en bestuurlijke activiteiten. In de jaren ’70 was hij de jongste wethouder van ons land. Sindsdien is hij actief als raadslid, statenlid, wethouder en partijvoorzitter, waarbij hij altijd tussen de mensen staat. Vanuit Nuth was hij een warm pleitbezorger van de fusie met de gemeenten Schinnen en Onderbanken: de huidige gemeente Beekdaelen. Hij is zeer sociaal betrokken en ondersteunt vele verenigingen en stichtingen. Ook als beschermheer van de Koninklijke Harmonie Sint Bavo laat hij zien dat het verenigingsleven bij hem hoog in het vaandel staat.

Fernond Chappin, 64 jaar, Hulsberg                                                                                

De heer Chappin heeft zijn hart verpand aan Sportvereniging Hulsberg. Zijn tomeloze inzet als clubscheidsrechter, assistent-scheidsrechter, trainer, leider en medeorganisator van toernooien zijn voor de plaatselijke voetbalclub van grote waarde. Tientallen jaren stond hij klaar voor de jeugd. Hij verzorgde naast de wekelijkse trainingen tal van organisatorische zaken. Ook spelers van de lagere seniorenelftallen beleefden plezier aan zijn trainingen. Bestuur en leden kunnen altijd een beroep op hem doen. Er is dan ook veel waardering voor zijn grote betrokkenheid bij de vereniging.

Louis Schiffelers, 72 jaar, Oirsbeek                                                                                    

De heer Schiffelers is in zijn woonplaats al meer dan een halve eeuw lid van Koninklijke schutterij Sint Lambertus, waarvan bijna 30 jaar bestuurslid. Zijn enthousiasme en passie voor het schutterswezen brengt hij als instructeur en opleider graag op anderen over. Voor Toneelvereniging ‘Onger Os’ is hij omwille van zijn technische en sociale kwaliteiten van grote betekenis. Onder zijn bezielende leiding bouwt een groep vrijwilligers elk jaar een prachtig decor. Hij staat bekend als een echte teamplayer, waar de schutterij en de toneelvereniging al vele jaren op kunnen vertrouwen en bouwen.

Elly Bertholet-Hamers, 77 jaar, Hulsberg                                                                                        

 Mevrouw Bertholet zet zich al tientallen jaren met hart en ziel in voor de EHBO-vereniging en is nog altijd actief als Lotus-slachtoffer. Sinds 2007 is ze nauw betrokken bij het wel en wee van ZijActief Hulsberg, onder andere als penningmeester. Daarnaast is een toegewijd vrijwilliger voor de kerk en gemeenschapshuis De Lange Berg en collecteert ze voor meerdere goede doelen als de Nier- en Hartstichting. Het netwerk Hart Veilig Beekdaelen, dat burgers met een hartstilstand reanimeert, kan op haar rekenen en ze is mantelzorger van enkele personen in haar directe omgeving.

Han Jacobs, 57 jaar, Schimmert                                                                                         

De heer Jacobs is met al zijn daadkracht een zege voor de sportwereld. De voetbalclubs SV Hulsberg en VV Schimmert prijzen hem om zijn deskundigheid, passie voor de sport en gedrevenheid. In Hulsberg was hij trainer van het tweede elftal en bracht hij jongeren naar een hoger niveau, waarbij een kwaliteit van hem is het herkennen van talentvolle spelers. Als bestuurslid was hij in Schimmert verantwoordelijk voor onderhoud en renovatie van de accommodatie, voetbaltechnische zaken en sponsoring.  Daarnaast zat hij in de commissie technische voetbalzaken. Jarenlang was hij leider van het eerste elftal en trainer van het tweede elftal. De laatste functie bekleedt hij met veel plezier nog steeds.

Sjir Habets, 74 jaar, Nuth                                                                                                        

De heer Habets is zeer nauw betrokken bij het verenigingsleven in Vaesrade. Hij heeft zich enorm ingespannen voor de realisatie van het Dorpshoes. Hij was kartrekker, voerde met allerlei partijen gesprekken en hield bewoners voortdurend op de hoogte. Sinds de opening is hij bestuurslid en staat hij dag en nacht voor andere vrijwilligers en gebruikers van het gemeenschapshuis klaar. Bij de Droepnaze levert hij al 35 jaar een grote bijdrage aan de carnavalsactiviteiten en is hij de spil bij de jaarlijkse straatmarkt. Hij organiseert, verbindt en zorgt dat alles tot in de puntjes is geregeld. Daarnaast is hij een echte ambassadeur, vertegenwoordigt de vereniging op tal van plaatsen, biedt hulp waar het nodig is en brengt bezoeken aan zieke dorpsgenoten.

Niels Meijers, 55 jaar, Doenrade                                                                              

De heer Meijers is al jaren actief in de politiek en verenigingsman in hart en nieren. Voor VVD Schinnen was hij voorzitter, algemeen bestuurslid en lid van enkele commissies. Tussen 2010-2018 is hij naast gekozen raadslid, waarnemend fractievoorzitter en plaatsvervanger in zowel het Presidium als het seniorenconvent. Hij maakte zich hard voor de totstandkoming van de fusiegemeente Beekdaelen en stak veel tijd in de oprichting van het VVD-netwerk Gulick en Overmaas, waarvan hij ook voorzitter is. Gedurende 11 jaar zat hij schutterij St. Michaël in Doenrade voor, waar dit jaar het OLS Beekdaelen plaatsvindt. Eén van zijn doelen was de verbinding onder de leden en met de gemeenschap te stimuleren. Ook zette hij zich in voor de organisatie van enkele bondsfeesten en het LSD. Als secretaris bij de Zuid-Limburgse Schuttersfederatie is hij onder andere aanspreekpunt en vraagbaak voor verenigingen en organisaties.

Thei Lamers, 73 jaar, Hulsberg                                                                                            

De heer Lamers is al ruim veertig jaar vrijwilliger en van alle markten thuis. Alleen al voor buurtvereniging ’t Pothuuske in Aalbeek is hij onmisbaar. Met verdiensten als bestuurder, het technische onderhoud van het clubhuis maar ook voor de jaarmarkt. Nog steeds huurt hij de marktkramen en deelt ze in, zorgt voor de faciliteiten en sponsoring en organiseert het afbreken van de markt. Dezelfde inzet heeft hij voor de kerststal. Zijn omgeving is lovend over zijn groot verantwoordelijkheidsgevoel, loyaliteit, passie en vriendelijkheid. Bij SV Hulsberg heeft hij sinds 1993 tal van functies en activiteiten verricht. Van leider, trainer, assistent-trainer, wedstrijdcoördinator, clubscheidsrechter en lid van de activiteiten- en technische commissie tot coördinator bij de bouw van de grote tribune. Nog wekelijks zorgt hij samen met andere vrijwilligers voor reparaties en onderhoudswerkzaamheden op het sportcomplex.    

Koningsdaglunch
In Beekdaelen is in 2022 een nieuwe traditie gestart: de Koningsdaglunch. Op 27 april 2024 worden alle gedecoreerden van het afgelopen jaar uit de gemeente Beekdaelen uitgenodigd bij De Naamse Steen in Wijnandsrade om samen van deze lunch te genieten.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram