Luister live

Lisa Murusa Europees kampioen Wushu

21 december 2023

Via: 045online

AMSTENRADE – HEERLEN – Lisa Murusa, uit Amstenrade, heeft goud veroverd op het EK Wushu in Istanbul. Na haar zilveren medaille tijdens het EK Wushu in Athene, november 2022 en een vanwege jetlag en ziekte sportief teleurstellend verlopen WK, in Dallas, waar de atlete genoegen moest nemen met een veertiende plaats had fréle, gedreven atlete haar zinnen gezet op de Europese titel. En in die die missie slaagde ze cum laude.

In Wushu een vechtkunstsport die sinds jaar en dag wordt gedomineerd door Aziatische wereldtopper is een EK van een andere orde dan een WK. Dat doet echter niets af aan de fantastische topprestaties van Lisa Murusa in een vechtkunst die voor haar is uitgegroeid tot een way of life.

Wushu is de chinese benaming voor krijgskunst. Wushu is een samenstelling van twee karakters: 武 (wǔ) dat oorlog, krijger, gevecht of vechter betekent en 術 (shù) dat kunst betekent. Modern Wushu is het Wushu dat beoefend wordt als sport bij wedstrijden. Er valt vaak te genieten van spectaculaire verbijsterend hoge sprongen. Kungfu of Gong Fu wordt vaak als synoniem gezien voor wushu. Maar eigenlijk is dat niet correct: het betekend ‘vaardigheid’.

Een vaardigheid in traditionele Chinese vechtsporten. Traditionele stijlen stonden ook centraal tijdens het EK in Istanbul. De frêle, gedreven atlete Lisa Murusa, die vanaf kindsbeen bij Hoyer gym in Heerlen wordt getraind door haar plusvader Loe Hoyer, vechtsport goeroe en Wushu bondscoach van Nederland, stelde ook bij de traditionele stijlen opnieuw haar exceptionele kwaliteiten onder bewijs.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram