Luister live

LVK zoekt jongedames uit Parkstad voor LVK-jury

8 september 2023

De finale van de 48e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, het LVK, vindt plaats op vrijdag 26 januari 2024 op buitenplaats Vaeshartelt in Maastricht. De voorbereidingen hiervoor zijn inmiddels in volle gang.

 

Kenmerkend aan elk concours is dat er uiteindelijk maar één winnaar kan zijn. In ons geval het Limburgs vastelaovesleedje van het jaar. Het te doorlopen traject gebeurt in drie delen. Allereerst brengt de LVK-jury het totaal aantal inzendingen terug tot 60 halve finalisten. Aansluitend jureert de LVK-jury en ‘het volk van Limburg’ gezamenlijk deze kanshebbers, zodat twintig finalisten over blijven. Diverse jury’s en ‘het volk’ beoordelen tenslotte deze liedjes. Het nummer dat dan de meeste stemmen krijgt, is uiteraard de winnaar.

 

LVK-jury

Om jaarlijks een goede kwalitatieve en regionale afspiegeling van de samenstelling van de LVK-jury te kunnen borgen, werkt de stichting LVK met een uitgebreide lijst van (potentiële) juryleden. Bestuursleden Elise van Wordragen en Marja van Kessel selecteren ook ieder jaar een aantal nieuwe juryleden. Elise: “Het is belangrijk een afspiegeling van Limburg te hebben. De verhouding man-vrouw, de regio’s en alle leeftijdscategorieën dienen vertegenwoordigd te zijn. Daarom dienen we de LVK-jury uit te breiden met enkele jongere juryleden. We zijn specifiek op zoek naar jongemannen uit de regio Noord-Limburg, die na 1980 geboren zijn. Ook zoeken we jongedames uit Parkstad of Maastricht-Mergelland, geboren na 1990.” Marja vult aan: “Ze moeten affiniteit hebben met (vastelaoves)muziek maken, componeren, arrangeren en/of met teksten in Limburgs dialect. Tevens mag men op geen enkele wijze betrokken zijn of worden bij een inzending/finalist.”

Reageren

Voldoe je aan de gestelde eisen, ben je enthousiast en sta je te trappelen om jouw bijdrage te leveren? Reageer dan uitsluitend door zo snel mogelijk een mailtje te sturen aan [email protected] dat je interesse hebt en jezelf geschikt acht. Je ontvangt dan een link naar een formulier, dat je dient in te vullen. Uit de ontvangen reacties maakt het LVK-bestuur een keuze. Alle inzenders ontvangen een bericht of ze wel of niet worden opgenomen in het bestand en een uitnodiging ontvangen om te jureren.

 

Tekst & foto: LVK/Ruud Heuvelmans

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram