Luister live

Man pleegt zelfmoord met vuurwapen na confrontatie met politie

26 januari 2024

Via: 045online

LANDGRAAF – Op de Groenstraat in Landgraaf heeft zich een tragisch incident voorgedaan waarbij een man zichzelf van het leven heeft beroofd met een vuurwapen. De politie werd in de nacht van donderdag 25 op vrijdag 26 januari omstreeks 00:45 uur gealarmeerd, nadat een melding was binnengekomen dat de man suïcidale neigingen had en gewapend was. Het voorval escaleerde toen de politie ter plaatse twee schoten loste.

 

Na de alarmerende melding werd onmiddellijk opgeschaald, waarbij gespecialiseerde politie-eenheden, waaronder de Dienst Speciale Interventies en een onderhandelaar, werden ingezet. Het telefonische contact met de politie leidde ertoe dat de man zijn woning verliet en geconfronteerd werd door agenten die hem als vuurwapengevaarlijk beschouwden. In een tragische wending greep de man naar zijn vuurwapen en pleegde zelfmoord.

Gelijktijdig werden er door de politie twee schoten gelost, die de man niet hebben geraakt. Ondanks de snelle overbrenging naar het ziekenhuis is de man later die nacht aan zijn verwondingen overleden. De Rijksrecherche heeft besloten geen onderzoek te doen naar de door de politie geloste schoten.

De Groenstraat was aan beide kanten volledig afgesloten.

Een daaropvolgend onderzoek in de woning bracht onder andere zwaar vuurwerk en munitie aan het licht. Momenteel zijn het Team Explosieven Verkenning (TEV) en de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bezig met een grondig onderzoek in de woning, wat resulteert in de afzetting van de Groenstraat.

De politie roept getuigen op om contact op te nemen met Slachtofferhulp via 0900-0101 of bezoek www.slachtofferhulp.nl voor ondersteuning. Voor diegenen die met zelfmoordgedachten worstelen of bezorgd zijn om iemand in hun omgeving, is er de hulplijn 0800-0113 of www.113.nl.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram