Luister live

Man veroordeeld tot 14 jaar cel voor doodslag op partner in Kerkrade

11 maart 2024

Op 10 maart heeft de rechtbank Limburg een 42-jarige man veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf voor doodslag op zijn partner en moeder van zijn kinderen. Het misdrijf vond plaats in de avond en nacht van 6 op 7 november 2022 in hun woning in Kerkrade.

De verdachte bracht zijn vrouw om het leven door haar meerdere keren met een mes te steken, waarna hij het huis verliet en de kinderen achterliet bij hun overleden moeder. De volgende middag haalde hij pas zijn kinderen op.

De rechtbank oordeelde dat de doodslag een zeer ernstig misdrijf was en dat de verdachte het leven van zijn vrouw had ontnomen, waardoor zijn kinderen hun moeder verloren. De jeugd van de kinderen is getekend door deze traumatische gebeurtenis. Dit heeft ernstige gevolgen voor alle betrokkenen, inclusief de vader en stiefmoeder van het slachtoffer.

Hoewel de verdachte verschillende ongeloofwaardige verklaringen aflegde over het motief voor de doodslag, oordeelde de rechtbank dat het niet bewezen was dat hij zijn vrouw met voorbedachten rade heeft gedood. Er waren aanwijzingen dat de verdachte handelde in een hevige gemoedsopwelling en niet volgens een vooropgezet plan. Daarom werd de verdachte schuldig bevonden aan doodslag en niet aan moord. De opgelegde straf was 14 jaar gevangenisstraf.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram