Luister live

Margratentocht een historische wandeling door de limburgse natuur

29 april 2024

Op Hemelvaartsdag, 9 mei 2024, gaat de jaarlijkse Margratentocht van start, waarbij wandelliefhebbers de kans krijgen om te genieten van de ontluikende natuur in het prachtige Limburgse landschap. Met vijf verschillende afstanden, geschikt voor zowel gezinnen als fervente wandelaars, belooft deze editie een onvergetelijke ervaring te worden.

De Margratentocht, opgericht in 1946 als een bevrijdingstocht, heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot een viering van vrede en vrijheid, met dit jaar een bijzondere focus op 70 jaar bevrijding. Deelnemers worden uitgenodigd om het Zuid-Limburgse gebied rondom Margraten te verkennen, met prachtige locaties zoals het Savelsbos, het Eiland van Banholt en de Herkenrader Grub.

Een van de hoogtepunten van deze editie is de speciale herdenkingswandeltocht, met als thema 'Onze bevrijding en de akkers van Margraten', waarbij wordt stilgestaan bij de gebeurtenissen van 70 jaar geleden. Wandelaars worden herinnerd aan de offers die zijn gebracht voor vrijheid, en langs de route passeren zij de Amerikaanse Begraafplaats in Margraten, een indrukwekkend eerbetoon aan de gevallenen.

Naast de emotionele lading van de herdenking, biedt de Margratentocht ook uitdagingen voor sportieve wandelaars, met afstanden tot maar liefst 42 km. Voor gezinnen en recreatieve wandelaars zijn er routes van 9 tot 25 km beschikbaar, allemaal met verzorgingsposten langs de weg voor een welverdiende rust en verfrissing.

Voor deelnemers die zich willen inschrijven, zijn er verschillende starttijden beschikbaar bij de Fanfarezaal aan de Dorpstraat in Sint-Geertruid, variërend van 7:00 uur tot 14:00 uur, afhankelijk van de gekozen afstand. Routebeschrijvingen vanaf verschillende locaties in de regio worden ook verstrekt, zodat wandelaars gemakkelijk bij de start- en aankomstlocatie kunnen komen.

De Margratentocht belooft niet alleen een eerbetoon te zijn aan het verleden, maar ook een viering van de prachtige natuur en gemeenschap die de regio te bieden heeft. Met haar rijke geschiedenis en adembenemende landschappen is deze wandeltocht een ervaring die zowel lichaam als geest zal verrijken.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram