Luister live

Mariakapel bij Rolduc opnieuw doelwit van vandalisme

23 oktober 2023

Via: 045online

KERKRADE – De Mariakapel bij Rolduc in Kerkrade is andermaal het slachtoffer geworden van vandalisme, waarbij de ruit van de kapel opnieuw vernield is door onbekenden. Dit trieste incident heeft geen diefstal tot gevolg gehad, maar is puur toe te schrijven aan vernielzucht.

Foto: Max Ruiters

Max Ruiters van het Sint Catharinagilde, die zijn bezorgdheid op zijn Facebook-pagina heeft geuit, zegt:

"Om moedeloos van te worden. Er is niets gestolen maar puur vandalisme. Wat bezielt mensen? Waarom toch? Waarom?"

Dit is helaas niet de eerste keer dat de Mariakapel bij Rolduc het doelwit is geweest van dergelijke incidenten. Afgelopen zomer vond een soortgelijk voorval plaats, wat bijdroeg aan de groeiende bezorgdheid in de gemeenschap.

Foto: Max Ruiters

Ongeveer een jaar geleden, werd er een Mariabeeld gestolen uit de voormalige koempelkapel, wat destijds tot veel ophef en verbijstering leidde. Dit incident was een zware klap voor de lokale gemeenschap, en de recente reeks van vandalisme brengt opnieuw vragen naar voren over de beweegredenen van dergelijke daden.

De Mariakapel bij Rolduc lijkt keer op keer het doelwit te zijn van onbegrijpelijke vernielingen, wat leidt tot oprechte verontwaardiging binnen de gemeenschap.

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: [email protected]

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram