Luister live

Markt van Heerlen omgetoverd tot het podium voor jong talent

10 juli 2024

Opgeschaoren Troubadours organiseert in samenwerking met Provincie Limburg en Gemeente Heerlen een Open Podium XL

Op zaterdag 31 augustus bruist de markt van Heerlen van creativiteit tijdens het Open Podium XL, georganiseerd door de Limburgse band Opgeschaoren Troubadours, Gemeente Heerlen en Provincie Limburg. Van 13:00 tot 18:00 uur is openluchtpodium de Zwevende Hemel beschikbaar voor jong talent.

Dit evenement maakt deel uit van de campagne "ICH DRUIM DOOR". Een initiatief dat Opgeschaoren Troubadours uitvoert en gesubsidieerd wordt door Provincie Limburg, waarbij Limburgse jongeren tussen de 12 en 18 jaar op allerlei manieren gestimuleerd worden om bezig te zijn met het dialect. Het Open Podium XL biedt een platform voor jongeren om hun podiumkunsten te tonen. Van muziek tot spoken word, alle vormen van expressie zijn welkom.

Opgeschaoren Troubadours moedigt jongeren specifiek aan om in het Limburgse dialect op te treden, waardoor de rijke taaltraditie van de regio wordt gevierd. "Dit open podium is een geweldige gelegenheid voor jongeren om hun talenten te laten zien en te delen met een enthousiast publiek," zegt Olaf Bus, frontman van Opgeschaoren Troubadours. "We willen de passie voor de Limburgse streektaal aanwakkeren en laten zien hoe levendig en veelzijdig het dialect kan zijn. Maar ook als optreden in het Limburgs niet comfortabel voelt ben je welkom met een instrument of act in een andere taal."

Het Open Podium XL wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Heerlen via de Reuringregeling. Deze subsidie heeft tot doel om het hele jaar door culturele activiteiten te organiseren in de bruisende binnenstad van Heerlen.

Jongeren die willen optreden op het Open Podium XL kunnen zich aanmelden via de website van de Opgeschaoren Troubadours

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram