Luister live

Matisse Didden maakt transfer na dit seizoen naar FC Utrecht

12 april 2024

Matisse Didden maakt aan het einde van dit seizoen een transfer naar FC Utrecht. De Belgische verdediger tekent een meerjarig contract in de Domstad. Didden kwam in de zomer van 2023 transfervrij over van KRC Genk en groeide al snel uit tot een vaste waarde in het elftal van trainer Bas Sibum. Zo was hij in zijn eerste oefenduel direct trefzeker.

Tot nu toe kwam de boomlange centrale verdediger 29 keer in actie voor Roda JC. Hij droeg hierin zeven maal de aanvoerdersband, wist twee keer te scoren en gaf één assist. Rob Servais: "Voor ons was het duidelijk dat Matisse zijn zinnen had gezet op FC Utrecht. Dit begrijpen wij, want FC Utrecht is de juiste stap in zijn ontwikkeling en deze willen wij niet verstoren.

Sinds het aantrekken van Matisse gaat alles volgens planning. Na verschillende biedingen is FC Utrecht uiteindelijk akkoord gegaan met de vraagprijs die wij vanaf het begin van de gesprekken al voor ogen hadden. We zijn blij dat we de transfer vroeg hebben kunnen afronden, zodat er rust ontstaat rondom Matisse. We zitten immers in de cruciale fase van de competitie. Daarnaast zijn we trots dat we opnieuw een speler hebben kunnen binnenhalen, door ontwikkelen en vervolgens hebben kunnen verkopen.”

Matisse Didden: “Natuurlijk ben ik trots dat ik een transfer heb kunnen maken. Ik ben Roda JC dankbaar voor het podium dat de club mij geboden heeft en voor de ontwikkeling die ik hier heb mogen doormaken. Vanzelfsprekend blijft de focus volledig op Roda JC tot het einde van dit seizoen, omdat we allemaal maar één doel voor ogen hebben: promoveren.”

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495
RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram