Luister live

Minister Agema bezoekt Heerlen voor overleg over toekomst Zuyderland ziekenhuis

15 augustus 2024

Via 045online

Vandaag bracht minister Fleur Agema van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) een werkbezoek aan Heerlen, waar zij in gesprek ging met burgemeester Roel Wever en vertegenwoordigers van de Ziekenhuisalliantie. Het bezoek, georganiseerd door het Ministerie en de Regietafel met onder andere Zuyderland en CZ, was gericht op de toekomst van het Zuyderland ziekenhuis in Heerlen.

Burgemeester Roel Wever benadrukte het belang van het behoud van het ziekenhuis, inclusief de spoedeisende hulp, het geboortecentrum en de intensive care.

"Het is goed dat minister Agema op bezoek is geweest in Heerlen en naar ons heeft geluisterd. Dat is ook heel erg nodig want het ziekenhuis is van levensbelang in onze dichtbevolkte regio. Mensen in Heerlen en Parkstad hebben bovendien meer gezondheidsproblemen dan gemiddeld,"

aldus Wever. Hij hoopt dat het bezoek van de minister ertoe zal leiden dat het voorgenomen plan van Zuyderland van tafel gaat.

De minister trok een uur uit voor het gesprek, waaraan ook wethouder Arlette Vrusch (Zorg), woordvoerders van de Ziekenhuisalliantie Timoer Reijnders en Theo de Groot, oud-chirurg Paul Hustinx, huisarts Jan Palmen en voormalig ziekenhuisdirecteur Wim Orbons deelnamen. Ron Meyer, programmadirecteur Heerlen-Noord, gaf een toelichting op de sociaal-maatschappelijke uitdagingen in de regio.

Het overleg vond plaats in het Zuyderland ziekenhuis, waar ook leden van de Regietafel aanwezig waren. Naast het gesprek met de Heerlense delegatie, voerde minister Agema gesprekken met vertegenwoordigers van de Regietafel en een afvaardiging van onder andere de gemeente Sittard-Geleen.

Bezoek Minister Agema aan Heerlen

 

RTV Parkstad

Contact met de studio

Whatsapp: 06 83 454 300Radiostudio: 045 5610 610TV-Redactie: tv@rtvparkstad.nl

Luister en kijk

Radio: 89,2 FM - 87,5, Kabel - Ziggo: 918
Televisie: Ziggo Kanaal 43 - KPN Kanaal 1495

Social media

Belangrijk

RTV Parkstad. Alle rechten voorbehouden.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram